Förre VH-målvakten klar för derbykonkurrenten

Den förre VH-målvakten Jonathan Stålberg är klar för derbykonkurrenten Kalmar HC.

Jonathan Stålberg är klar för Kalmar.

Jonathan Stålberg är klar för Kalmar.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-04-14 07:55

Jonathan Stålberg imponerade i Vimmerby Hockey säsongen 2017/18 och växte ut till en given förstemålvakt. Stålberg inledde även den efterföljande säsongen strålande – innan han blev bortkonkurrerad av Tomas Rydén.

Efter spel i Mörrum och Kumla är nu 23-åringen tillbaka i Småland. I Kalmar HC återförenas han med sportchefen Daniel Stolt. 

– Grymt kul att få vara med på den här resan, då det känns lite som en nystart för klubben med ny arena och så vidare. Daniel Stolt har tidigare och vill även nu bygga en konkurrenskraftig miljö med hög tävlingsnivå. Kort och gott en bra miljö att utvecklas i, därav föll valet på KHC. Det har alltid varit bra drag på läktarna i Iffehallen när jag spelat där, nu är det bara att hoppas på att de rödgula fansen får inviga arenan med oss i september, säger Jonathan Stålberg i ett pressmeddelande.

Daniel Stolt:

– Jag känner ”Jonte” väl sedan tiden i Vimmerby där vi kamperade ihop i två säsonger. "Jonte” är en fantastisk person med ett härligt driv. Seriös och vältränad. Som målvakt är ”Jonte” väldigt atletisk trots sin storlek. En stor vinnarskalle och sina bästa dagar är han fantastiskt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om