Förre VH-spelaren om bedriften: "Jobbat extremt hårt"

Linköpingsfostrade backen Gustav Forsling var en av hjältarna när Florida Panthers vann Stanley Cup. Äldre brodern Hampus Forsling, som spelat i Vimmerby Hockey, är stolt över vad Gustav åstadkommit. "Han har jobbat extremt hårt för att komma dit han är idag", säger han till Corren.

Gustav Forsling vann Stanley Cup med Florida i veckan. Hans äldre bror Hampus Forsling har gjort en säsong i Vimmerby Hockey och gläds åt broderns framgång.

Gustav Forsling vann Stanley Cup med Florida i veckan. Hans äldre bror Hampus Forsling har gjort en säsong i Vimmerby Hockey och gläds åt broderns framgång.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-06-26 11:00

I den sjunde och avgörande finalmatchen säkrade Florida Panthers segern mot Edmonton i Stanley Cup. I en jämn, tät och dramatisk final vann till slut Florida med 2–1. 

Gustav Forsling gjorde en kanoninsats och spelade mest av alla spelare i Florida. Han stängde effektivt ner Edmontons stjärnor, med Connor McDavid och Leon Draisaitl i spetsen.

– Forsling var som en igel på nummer 97 (McDavid) under hela matchen. Han gjorde en lysande insats, berömde kommentatorn Niklas Holmgren.

undefined
Niko Mikkola och Gustav Forsling lyfter pokalen med gemensamma krafter.

Vid slutsignalen blev det en blandning av öronbedövande jubel, vilda glädjescener och tårar för Gustav Forsling och hans lagkamrater.   

– Det känns overkligt... det är svårt att ta in och är så jävla overkligt. Jag hoppas att jag förstår det snart. Vi har trott på varandra hela året och blivit starkare sedan förlusten i finalen i fjol, sa Gustav Forsling till Viaplay.

undefined
Hampus Forsling spelade en säsong i Vimmerby Hockey 2015/2016.

En av dem som gladdes mest åt segern var Gustavs två år äldre bror Hampus Forsling. Han själv nådde spel i LHC J20 och division 1, men fick tidigt skadeproblem och valde så småningom att lägga av. 2015/2016 gjorde han en säsong i Vimmerby Hockey.

Hampus har ändå blivit kvar i sporten som agent, där han bland annat hjälper brorsan Gustav. 

– Det är klart att jag också drömde om NHL. Sen får du andra drömmar längs resan gång när du inser att du inte går från hockeyettan till NHL.

Brorsan Gustav har som bekant haft en annan resa och den gör storebror mäkta stolt. Förstås. 

– Nu är jag så klart partisk, men jag har alltid trott att han skulle etablera sig och bli en bra NHL-spelare. Det har jag trott sedan han kom fram i Linköping. Samtidigt, känner du Gustav som person tror jag att ingen vågat betta emot. Han har jobbat extremt hårt för att komma dit han är idag.

undefined
Linköpingsfostrade Gustav Forsling har spelat ihop med flera spelare med VH-koppling i unga år.

Linus Hultström, Victor Crus-Rydberg och Kevin Karlsson är andra spelare med koppling till Vimmerby Hockey som har korsat väg med Gustav Forsling. De spelade tillsammans under ett par säsonger i Linköpings HC:s juniorlag.

Det är tradition att alla spelare i vinnarlaget under sommaren får 24 timmar med Stanley cup-pokalen – för att ta med den och visa upp under stora hyllningar i sin hemstad. Så blir det även för Gustav Forsling. Tid och plats är dock inte bestämd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!