Förre VH-spelaren sänkte rivalen

Tranås AIF såg länge ut att säkra kontraktet i Hockeyettan, men tappade 1–0 till förlust med 3–1 i sista perioden borta mot Halmstad och får därmed kvala för att hänga kvar.

Tranås föll tungt mot Halmstad i sista omgången och får kvala för att hänga kvar i Hockeyettan,

Ishockey2021-03-20 18:28

Det var upplagt för ett drama i sista omgången av Hockeyettan Södra vår. Hanhals och Tranås gjorde upp om tredjeplatsen som skulle innebära säkrat kontrakt till Hockeyettan.

Michael Crocock gav Tranås ledningen borta mot Halmstad halvvägs in i andra perioden. 1–0 stod sig dock bara till upptakten av tredje perioden då Halmstad kvitterade och sedermera avgjorde och vann med 3–1. Ett av målen svarade förre VH-spelaren Martin Pärna för.

Tranås behövde därmed hjälp av Kalmar som kvitterade till 1–1 genom Victor Crus Rydberg knappa tio minuter från slutet. Hanhals vann dock med 2–1 efter förlängning och säkrade kontraktet.