Wigley väljer att stanna i Västervik

Mattias Wigley fortsätter i VIK-tröjan. Det meddelade Västerviks IK på onsdagsmorgonen. "Öhman har byggt ett spännande gäng" säger huvudpersonen själv.

Centern Mattias Wigley är klar för en ytterligare säsong i VIK.

Centern Mattias Wigley är klar för en ytterligare säsong i VIK.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2023-07-19 15:03

Klubben släppte ett pressmeddelande under onsdagsmorgonen där man avslöjade att Mattias Wigley blir klubben trogen i en ytterligare säsong. Centern med Huddinge som moderklubb anslöt från länskollegan Vimmerby inför säsongen 2021/22. Dessförinnan har han representerat både Södertälje och Hammarby.

29-åringen förklarar att beslutet att förlänga inte var svårt. Han ser framemot säsongen där ViK kommer att slå lite i underläge.

– Det känns bra, väldigt kul med ett år till. Jag hoppas på en bättre säsong för både mig och laget. Öhman har byggt ett spännande gäng med mycket unga hungriga grabbar som kommer kunna ta kliv. Jag är en av de äldre och ska försöka hjälpa laget med ett hårt jobb och visa vad som krävs av oss, berättar Wigley.

Wigley beskrivs som en hårt jobbande defensiv center som är extra skicklig i tekningscirklen.

– Jag är en defensiv spelare, som ligger rätt och läser av spelet, samtidigt som lägger stor vikt vid tekningar. Det känns som att inte alla inser vilka fördelar det ger. Jag vill spela smart, enkelt och ta ansvar för laget. Visa vilka krav som ställs på oss här i VIK.

Föregående säsong blev det sju poäng (3+4) på 43 matcher.

– Han vet vad han är bra på och tar den rollen till 100 procent. Det är även en väldigt uppskattad lagkamrat som skaffat sig rutin nu och vet vad det innebär att spela i VIK och Hockeyallsvenskan. Jag hoppas att han kommer ta ett stort ansvar här i år, säger sportchefen Victor Öhman i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!