Förre VH-spelaren tillbaka i Vimmerby

Han lämnade Vimmerby Hockey för några veckor sedan. Ny klubbadress blev Halmstad Hammers. På söndag är Alexander Andersson tillbaka i Vimmerby Ishall, men den här gången som motståndare. "Det är extra speciellt", säger Andersson.

Alexander Andersson är tillbaka i Vimmerby, men den här gången i Halmstad Hammers tröja.

Alexander Andersson är tillbaka i Vimmerby, men den här gången i Halmstad Hammers tröja.

Foto: Arkivbild

Ishockey2019-11-02 18:53

Backen Alexander Andersson och Vimmerby Hockey gick skilda vägar för knappt en månad sedan. Han skrev istället på för Halmstad Hammers, som spelar i samma serie som VH. Nu ställs Andersson mot sitt gamla VH när hans Hammers gästar under söndagen.
– Det ska bli kul att komma tillbaka och möta grabbarna. Sedan är det klart att det är extra speciellt att möta gamla laget, men annars ser jag det som en vanlig seriematch, säger Alexander Andersson. 

Andersson kom till VH från Växjö Lakers 2018 och spelade 42 matcher för VH, där det blev sex mål och nio assist. Hans karriär fortsatte sedan i Halmstad, där han verkar trivas bra än så länge.
– Det är jättebra här och det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen. Halmstad är en fin stad också, säger han. 

Hittills har det blivit fyra matcher och två poäng för Andersson i Halmstad.
– Jag har fått mycket förtroende och spelet har gått bra. Laget spelar med mycket fart och disciplin, vilket passar mig. 
Vad måste ni se upp med när det kommer till Vimmerby?
– Jag har hört att det blivit bra struktur nu när Phil (Horsky) tagit över. Vi förväntar oss en tuff match där det kommer att krävas ett hårt jobb.
Hur hade det känts att sätta ett mål mot VH?
– Det är alltid kul att göra mål men det man helst vill ha är tre poäng. Då blir man alltid glad, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!