FÖRRE VIK-FORWARDEN DÖMS FÖR GROVT RATTFYLLERI

Förre Västerviks IK-forwarden Alexander Pettersson har nu fått sin dom. I dag meddelande Kalmar Tingsrätt att han döms för grovt rattfylleri.

Foto:

Ishockey2017-03-01 10:40
Det var den 29 oktober som Västerviks IK:s hockeyforward Alexander Pettersson kraschade och voltade med sin bil i centrala Västervik. Han greps och åtalades sedan för grovt rattfylleri.

Under onsdagsförmiddagen meddelade Kalmar Tingsrätt domen. Alexander Pettersson döms för grovt rattfylleri och påföljden blir villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Om fängelse istället hade valts som påföljd skulle fängelse i en månad ha dömts ut.

Alexander Pettersson åläggs att betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden. Pettersson ska också till staten återbetala kostnaderna för försvarsadvokaten Svante Thorsells arbete på sammanlagt 3 106 kr, samt kostnaderna för blodanalys på 280 kr, står att läsa i domen.

Efter händelsen lämnade Alexander Pettersson Västerviks IK och fortsatte sedan säsongen i Skärgårdens SK i division tre samt i Bäcken HC i division två.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!