Förre VIK-hjälten lämnar Björklöven

Förre Västerviksspelaren Linus Boström lämnar Björklöven. – Linus har bidragit på ett bra sätt i såväl träning som match. Vi har erbjudit ett avtal över denna samt nästa säsong som Linus valt att tacka nej till, säger sportchefen Daniel Johansson till klubbens hemsida.

Linus Boström, med ett förflutet i Västervik, tackar för sig i Umeålaget Björklöven på grund av mycket studier.

Linus Boström, med ett förflutet i Västervik, tackar för sig i Umeålaget Björklöven på grund av mycket studier.

Foto:

Ishockey2017-01-03 10:21

Under säsongen har Linus Boström spelat för sin moderklubb på ett avtal som gällt månad för månad. Han har själv velat ha det så.
– Jag studerar på universitetet här i Umeå och har väldigt mycket att göra där just nu så jag vill inte binda upp mig för någon längre period när det gäller ishockeyn, säger Linus Boström till vår tidning.

28–åringen har svarat för elva poäng på 27 matcher och gjort succé i kedjan med transatlanterna Zach Hamill och Cody Murphy, men väljer ändå att avsluta sin tid i Björklöven för att satsa på annat än ishockey.

Linus Boström var bäste poänggörare i Västervik i kvalserien till Hockeyallsvenskan säsongen 2014/2015 med tio poäng (7+3), men är nog mest i hågkommen för det avgörande målet i play off 3 mot Troja/Ljungby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!