Forsberg: "Det var jäkligt tufft"

Troja/Ljungby började svagt, sedan har de växlat upp – rejält. "Vi har börjat hitta rätt efter den första krångliga tiden", säger tränaren Roger Forsberg.

Förra säsongen var Roger Forsberg tränare i Västerviks IK. Nu leder han Troja/Ljungby, som tar emot VH onsdag kväll.

Förra säsongen var Roger Forsberg tränare i Västerviks IK. Nu leder han Troja/Ljungby, som tar emot VH onsdag kväll.

Foto: JONAS LJUNGDAHL

Ishockey2018-10-16 12:32

På upptaktsträffen innan seriestarten var Roger Forsberg något bekymrad. Försäsongen var svajig, där laget minst sagt var hårt drabbat av skador. Nu har den biten ordnat till sig – och resultaten har kommit som ett brev på posten.

– Det är vardag att ha två-tre spelare borta, men vi hade tio "killar" på skade- och sjuklistan på försäsongen. Det var inte normalt. Det var faktiskt jäkligt tufft och en jobbig situation för alla. Vi fick ta in halva juniorlaget på träningarna.

De senaste fyra veckorna har det successivt blivit bättre och bättre. Spelarna har kommit tillbaka i träning och match. Troja är sett till de fem senaste matcherna formstarkast i serien. Laget har fem raka vinster.

– Det har sett bra ut den senaste tiden, säger Forsberg.

Nu väntar nytt toppmöte, Vimmerby på hemmais.

Vad vet du om VH?

– Det är ett starkt lag, som hittills släppt in minst mål i serien. Det är ett hårt gnuggande lag, som även har kvalitet i powerplay och med duktiga målvakter. Jag känner till de stora bitarna med Vimmerby, men har inte riktigt koll på de små.

Forsberg säger också att han tippade just Vimmerby Hockey i topp innan serien.

Troja/Ljungby, som ramlade ur HockeyAllsvenskan, brukar ha ett hårt tryck på sig från hemmafansen. Hur är kravbilden?

– Utifrån är det nog ganska tufft. Vår ordförande yppade att klubben vill tillbaka till Allsvenskan, men hoppades att det inte skulle ta tre år som det gjorde förra gången. Men man ska veta att det är ett djävulskt litet nålsöga man ska ta sig igenom för att nå dit. Det är lätt att säga orden att man ska ta sig upp, men det krävs otroligt mycket svett och hårt jobb för att ta sig dit.

– Vi försöker att inte rusa iväg och nå trädtopparna direkt. Vi vill ta det steg för steg. Att nå Allettan är svårt bara det. Lyckas vi med den målsättningen så får vi ta det därifrån.

I morgon handlar det för Trojas del om att försöka avfärda Vimmerby Hockey, vilket kan vara en nog så svår uppgift.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!