Forsberg drygar ut i svenska skytteligan

Filip Forsbergs Nashville föll visserligen borta mot Carolina i natt, men succésvensken skrev in sig i målprotokollet för 25:e gången den här säsongen och drygar ut sin ledning i den svenska målligan i NHL.

Nashvilles skyttekung Filip Forsberg firar sitt mål med Carolina med lagkamraterna Mikael Granlund och Tanner Jeannot.

Ishockey2022-02-19 06:57

Forsbergs 25 mål på 37 matcher matchas mot Colorados Gabriel Landeskog, som har gjort 23 mål på 40 spelade matcher. Totalt är Forsberg på åttonde plats i NHL:s skytteliga.

Nashville hade inför nattens match tre raka förluster i bagaget – och laget hamnade snabbt i underläge även borta mot Carolina.

Förlust trots mål

I början av den tredje perioden fick hemmalaget ett 4–1-övertag och läget såg hopplöst ut för Nashville. Men med drygt fem minuter kvar krigade sig Forsberg till ett mål efter skott från den vänstra tekningscirkeln och tre minuter senare fick lagkamraten Tannes Jeannot en fullträff. Nashville hade plötsligt vänt till 4–3 och jagade en förlängning.

Men Carolina fick sista ordet när Andrej Svetjnikov punkterade matchen med ett mål i öppen bur i slutminuten.

Carolina leder NHL:s Metropolitan division, på 70 poäng. Nashville ligger på fjärde plats i Central division med 60 poäng.

Kempe dubbel målskytt

Adrian Kempe jagar Filip Forsberg i den svenska målligan och blev stor matchhjälte för sitt Los Angeles borta mot Vegas. Forwarden gjorde sitt 21:a mål för säsongen när han avgjorde med en fullträff i förlängningen. Los Angeles vann med 4–3.

Det var Kempes andra mål i matchen. 30 sekunder in i den andra perioden kvitterade han Vegas ledning till 2–2. Kalifornienlaget kom tidigt i underläge och kämpade sig tillbaka in i matchen.

Det har blivit något av Los Angeles specialitet den senaste tiden att komma tillbaka från underlägen. Något som tyder på stark lagmoral, enligt Kempe.

– Vi har gjort det många gånger i år. Vi vet att även om vi ligger under med ett eller två mål har vi så stark laganda och mentalitet att vi kan ta oss tillbaka in i matchen. Vi ger aldrig upp, vi kämpar på, säger han till nyhetsbyrån AP.