Forsberg höll nollan mot Seattle: "Varit tufft"

Svenske målvakten Anton Forsberg tog 39 skott och höll nollan för första gången den här säsongen när hans Ottawa besegrade Seattle med 2–0 i NHL-ishockeyn natten mot söndagen. –Det har varit tufft, sade Forsberg efter matchen om sin ojämna säsong.

Seattles Yanni Gourde försökte förgäves få in pucken bakom Ottawas svenske målvakt Anton Forsberg.

Ishockey2023-12-03 04:28

31-årige Anton Forsberg från Härnösand inledde sin NHL-karriär i Columbus 2014 och det här var fjärde gången sedan dess han hållit nollan i en match.

Forsbergs säsong har hittills varit en bergochdalbana men nu hoppas han på mer stabilitet i sitt spel.

– Det har varit tufft. Det har varit mycket upp och ner, helt klart. En del bra matcher och en del dåliga matcher. Jag måste bli mer stabil, hela laget måste bli mer stabilt, sade Anton Forsberg.

Enligt NHL:s statistik ligger nu Forsberg på femte plats i topplistan gällande vilken målvakt i Ottawa som stoppat flest skott och hållit nollan. På första plats återfinns Craig Andersson som gjorde 47 räddningar och höll nollan i en match 2011.

Målskyttar i matchen, som innebar att Ottawa vann igen efter tre raka förluster, var Mathieu Joseph i första perioden och Drake Batherson i den andra.

Seattle pressade på hårt i den tredje perioden för att spräcka Anton Forsbergs nolla. Totalt hade Seattle under perioden 15 skott på mål medan Ottawa bara hade tre.

Ottawas tränare D.J. Smith var efter vinsten nöjd med lagets insats.

– Jag tycker att vi hängde i och blockade många skott. Helt klart gjorde målvaktsinsatsen en stor skillnad för oss i kväll, sade Smith.