Forsberg Nashvilles mesta målgörare

Filip Forsberg är NHL-laget Nashvilles meste målgörare genom tiderna. Hans 4–2 mot Toronto hjälpte inte bara laget till seger, det var även hans 211:e NHL-mål hittills. –Det var fantastiskt, säger Forsberg själv om bedriften.

Filip Forsberg har gjort flest mål av alla Nashvillespelar någonsin. Här gratuleras han efter rekordmålet av lagkamraten Mattias Ekholm.

Filip Forsberg har gjort flest mål av alla Nashvillespelar någonsin. Här gratuleras han efter rekordmålet av lagkamraten Mattias Ekholm.

Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Ishockey2022-03-20 05:08

– Jag har haft sådan tur att ha fått spela med det här laget och med mitt landslag länge – så att spela Stanley Cup-final och vinna VM är ju helt klart mina två bästa höjdpunkter i karriären. Uppflyttningen med mitt hemmalag Leksand likaså. Men det här är med där uppe bland höjdpunkterna, säger Forsberg om det nya rekordet.

– Det är häftigt. Jag har varit här vid alla 211 mål. Han är en fantastisk spelare och en av de skickligaste skyttarna i den här ligan. Det är inte många killar som kommer upp i hans nivå, säger lagkamraten Mattias Ekholm.

Nashville besegrade Toronto med 6–3. Och innan Forsberg hade slagit till med rekordmålet fixade Ekholm 3–1 till Nashville.

– Det är svårt att begränsa Toronto till tre mål, men jag tycker att vi gjorde ett rätt bra jobb för att stoppa dem. Åt andra hållet fick vi till några fantastiska mål och starka framspel, säger Ekholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!