Forsberg om Hästenmatchen

Fyra poäng på tre matcher. Förlusten mot Hästen sved såklart hos VIK-tränaren Roger Forsberg, som ändå hittar positiva ämnen.

Foto:

Ishockey2017-09-26 20:37

– Fem mot fem maler vi ner dem. Vi skjuter mycket och skapar tillräckligt många lägen för att vinna matchen, säger Forsberg.

Lagets fina inledning mattades av efter att Hästen kvitterat i spel fem mot fyra.

– Det är surt att vi blir så hårt straffade för den utvisningen. Det är spel i numerärt överläge och underläge som gör skillnaden idag, fortsätter Forsberg.

VIK har efter tre matcher fyra poäng. Någon för lite för att Forsberg ska vara helt nöjd.

– Insatserna i sig är bra rakt igenom, tycker jag. Powerplay har inte varit tillräckligt skarpt, sedan tycker jag att vi skulle haft någon poäng till. Antingen här mot Hästen eller uppe i Örnsköldsvik.

Enligt den officiella statistiken har VIK skjutit 92 skott på mål under dessa tre matcher. Sju mål innebär en utdelning på 7.6 procent av skotten. En låg siffra, som med största sannolikhet kommer att stiga framöver. Ifjol hade VIK en utdelning på 9.4 procent, och lägst i serien var Västerås 8 procent. VIK:s powerplay-procent är i dagsläget 10.

– Vi jobbar på dom här bitarna varje dag och det kommer att lossna någon gång. Men farten och intensiteten vi spelar med är bra. Fem mot fem är vi bättre än Hästen, menar Forsberg.

I en trupp som på förhand ansågs sakna självklara poängspelare blir givetvis avsaknaden av Victor Öhman, som är en erkänd målskytt, extra påtaglig. Forsberg duckar inte för att så är fallet.

– Det är klart att han är saknad. Han har kvaliteter vi behöver, avslutar Forsberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!