Forsling målskytt i Floridas bortaseger

Florida besegrade Detroit på bortaplan i nattens NHL. Gustav Forsling gjorde ett mål i 3–2-segern.

Floridas Gustav Forsling.

Ishockey2023-01-07 05:50

Detroits Jonathan Berggren inledde målskyttet efter bara en minuts spel.

Men Floridas Gustav Forsling kvitterade efter halvannan minut. Forlings slagskott kom nästan ända från blå linjen och gick förbi en hel drös spelare innan den tog sig in bakom Ville Husso i Detroitmålet. Eric Staal passade fram till skottet och är därmed uppe i 600 assist hittills under NHL-karriären.

1–1 höll sig första perioden ut.

I andra perioden tog Florida ledningen genom Aaron Eklbad i powerplay. Även i tredje var Ekblad framme och gjorde ytterligare ett mål. Då på en retur efter skott av Aleksander Barkov och även då i powerplay.

– Han är verkligen viktig för oss under powerplay. Han gör mål eftersom han kommer på plats så snabbt, säger Floridas tränare Paul Maurice om Ekblad.

Detroits Robby Fabbri reducerade till 3–2 i slutminuterna. Han spelade för första gången på tio månader efter en knäskada och målet möttes av jubel från hemmapubliken. Men tyvärr fick åskådarna på Little Ceasar Arena inte någon mer anledning att jubla då resultatet stannade där – 3–2 till Florida.

Berggren hade flera chanser på mål under matchen men fick nöja sig med sitt enda inledande då Floridas Sergej Bobrovskij storspelade i målet och räddade 29 skott.

– Det var en bra insats under 60 minuter av vårt lag. Två viktiga poäng till oss, säger Bobrovskij.

Något mer översvallande i sin sammanfattning var motståndarnas tränare Derek Lalonde:

– Han stal matchen, säger Detroittränaren om Bobrovskij.