Första fullträffen en klen tröst för Levin: "Borde ha gjort fler"

Första målet. Men ännu en sur förlust. Eddie Levin kunde ändå ta med sig något från Vimmerbys förlust med 5–2 hemma mot Björklöven.
– Det är skönt att målen börjar trilla in, men jag borde ha gjort minst ett till, sa Levin.

Eddie Levin kvitterade till 1-1 för VH mot Björklöven och gjorde därmed sitt första allsvenska mål.

Eddie Levin kvitterade till 1-1 för VH mot Björklöven och gjorde därmed sitt första allsvenska mål.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-11 22:08

Eddie Levin var en av Vimmerby bästa spelare mot Björklöven. Han fick tidigt ett kanonläge att göra mål i power play efter att Jakob Karlsson i sedvanlig stil hittat in med en passning i Gretzkyposition bakom mål.

Den där första efterlängtade fullträffen i Hockeyallsvenskan för VH:s specielle måltjuv skulle dock komma. Lite drygt tio minuter in på matchen kvitterade han till 1–1. Assisterad av Jakob Karlsson.

– Jakob bröt en passning och fick fram pucken till mig. Jag försökte skjuta en tunnel, men det blev en retur som Jakob snappade upp och hittade in till mig igen. Det var skönt att se pucken gå in, sa Levin som alltså fick vänta åtta matcher på sitt första mål i Hockeyallsvenskan.

Bud på mer fanns det absolut för 38:an i VH. Närmare en ett ribbskott kom han inte.

– Jag har ett par lägen till och den där ribbträffen grämer lite extra. Hade den gått in kunde det ha blivit match på allvar.

Nu fick VH se sig besegrat med 5–2 och Levin kunde köpa att motståndarna var strået vassare.

– Det märks att Björklöven är ett riktigt topplag. Det räcker att bjuda på en halv chans så gör de mål. Tyvärr så bjuder vi på tre enkla mål i första perioden ikväll och det har man inte råd med. I de sista två perioderna tycker jag ändå att vi bjuder upp till dans och visar att vi kan matcha dem.

undefined
Jakob Karlsson fick problem med ett knä och utgick i slutet av första perioden. Han kom dock tillbaka och kunde fullfölja matchen.

Lagkaptenen Jakob Karlsson utgick kort i slutet av första perioden men kunde fullfölja matchen sedan.

Vad hände?

– Jag vred till ett knä som jag haft problem med tidigare. Det släppte sedan så det är ingen större fara, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!