Första hemmamatchen för säsongen – derbyrival på besök

Vimmerby Hockey stod för en fin insats i träningspremiären mot allsvenskt motstånd. Nu väntar en ny träningsmatch, den här gången mot derbyrivalen och seriekonkurrenten Tranås. "Fokus ligger inte på motståndaren, utan på vad vi ska göra", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Staffan Lundhs Vimmerby Hockey spelar säsongens andra träningsmatch på onsdag kväll.

Staffan Lundhs Vimmerby Hockey spelar säsongens andra träningsmatch på onsdag kväll.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-08-24 19:30

Förra onsdagen åkte Vimmerby Hockey söderut för säsongens första träningsmatch, mot det allsvenska laget Kristianstad. Det blev till slut en 4–3-seger för VH, efter att nyförvärvet Tatu Kokkola avgjort i förlängning. Tränaren Staffan Lundh var nöjd med insatsen överlag. 

– Det var ett bra förstasteg och ett bra kvitto för oss, men samtidigt är vi inte färdiga, säger han. 

På onsdag kväll väntar en ny träningsmatch och ett nytt test. Nu är det hemmamatch mot seriekonkurrenten Tranås. När lagen möts i seriesammanhang brukar det ofta bli heta matcher. TAIF har förändrat en hel del inför den här säsongen och har även bytt tränare. Där finns också backen Oskar Lindgren, som lämnade VH efter den förra säsongen för rivalen.

– Visst blir det intressant att möta dem och man har hört en del om rivaliteten som finns. Men fokus ligger inte på motståndaren, utan på vad vi ska göra, menar Staffan Lundh. 

Vad vill du att ni ska göra?

– Att vi fortsätter köra på och att vi är homogena. Det finns givetvis barnsjukdomar och det kommer det att finnas under hela året. Mot Kristianstad senast tyckte jag att vi var lite väl omständliga i vissa lägen och nästan bjöd tillbaka när vi var förbi. Vi kanske slog ett extrapass i fel läge och vände hem någon gång för mycket. Det fanns en överambition i vissa situationer, men det är sånt som kommer bli bättre med tiden. 

En väldigt positiv aspekt att ha med sig in till säsongens andra träningsmatch är att tio nyförvärv fick debutera för VH senast – och att fyra av dem fick skriva in sig i målprotokollet. William Dageryd, Niki Koskinen, Lukas Jidenius och Tatu Kokkola gjorde alla varsitt mål mot Kristianstad. 

– Det är alltid bra för nya spelare att få göra mål. Man lyfts av det och slipper fundera, säger tränaren. 

Backen Pelle Ström har problem med sin rygg och kommer inte att spela mot Tranås. 

– Han står över av säkerhetsskäl, säger Lundh. 

Gustav Bågenvik kommer att vakta kassen, medan Robin Christoffersson får chansen från start mot Borlänge på fredag istället.

– Vi kommer inte att göra som senast, där målvakterna fick varsin halva av matchen. 

Vi direktrapporterar matchen mot Tranås på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!