Första ispasset avklarat för Vimmerby

Efter många fyspass och styrketräningar var det äntligen dags för Vimmerby Hockey att glida ut på is. Många nyfikna åskådare samlades i Vimmerby ishall under tisdagskvällen för att göra en första anblick på säsongens VH-trupp.

Foto:

Ishockey2017-08-09 10:17

Kvällen började med en spelarpresentation där truppen 17/18 fick visa upp sig för första gången på is. Många av den gästande publiken var säkerligen nyfikna på att se nyförvärven för första gången.
– Grabbarna tycker det är jättekul att det kommer lite folk och kikar på dem. Det behövs när det är tufft som det är nu i början, säger sportchefen Daniel Stolt.

Powerforwarden Robin Höglund (1993) som VH plockat in på tryout från USA var kanske den som lockade allra mest uppmärksamhet av nyförvärven. Men det var även roligt att se de egna produkterna Philip Bertilsson, Olle Enqvist och Anton Olivestam spela ihop med A-laget.  

– Spelarna har längtat efter det här första ispasset. Men för tillfället vill huvudet mer än vad kroppen orkar så efter träningen har de nog lite smärtor överallt, menar Stolt och fortsätter:
– Det kommer ta sin lilla tid innan tajming och sånt sitter. En del har inte varit på is överhuvudtaget under uppehållet så det är en liten anpassningsperiod nu. 

Anpassa sig ska även nya tränaren Magnus Jansson göra innan säsongen drar igång. 
– Ja precis, han ska lära känna grabbarna så just nu är det svårt för honom att bedöma vart spelarna ligger. Han har ju tränat mest juniorer innan så det blir en liten omställning att träna seniorer. 

Hur är känslan i truppen annars?
– Stämningen är jättegod i truppen. Fullt flås och glatt humör rakt igenom. Det ser ut som att detta kommer bli bra, men det är svårt att säga såhär tidigt, avslutar Daniel Stolt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!