Första kassen i Allettan för Pierre: "Grymt kul"

Noll mål och noll assist i Allettan. Då klev Pierre Gustavsson fram för Vimmerby Hockey och öppnade sitt egna och lagets målkonto i hemmamatchen mot Nybro. "Det är grymt kul att vinna på det sättet", säger han efter den sköna 3–2-segern.

Pierre Gustavsson tackar Hugo Ollila för passningen till 1–0-målet.

Pierre Gustavsson tackar Hugo Ollila för passningen till 1–0-målet.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-02-16 22:39

Pierre Gustavsson har gjort sig känd som en riktig grovjobbare i Vimmerby Hockey. Poängen har ändå trillat in under säsongerna. Den här säsongen har det varit skralt med poäng för hans del, åtminstone i den södra Allettan. 20 matcher in kom däremot den allra första – och det var ett förlösande mål.

– Väldigt skönt att göra mål, säger han när Sporten träffar honom direkt efter matchen.

VH startade hemmamatchen mot Nybro bra och fick rättvist utdelning. Hugo Ollila och Pierre Gustavsson kom i ett två mot ett-läge, där den förstnämnde släppte den till en fri "PG". Han gjorde inga misstag.

– Aku (Alho) spelade upp till Lucas (Jidenius) längs kanten. Lucas spelade vidare till Hugo som bara släppte den i sidled och jag såg en lucka där bakom målvakten. Det var bra spelat, faktiskt, säger 1–0-skytten.

32-åringen, som gör sin sjätte säsong i VH, fick tillsammans med laget slita en hel del, både offensivt och defensivt. Det trivs han med.

– En ganska tajt match. Det handlade mycket om att ligga rätt. Det böljade lite fram och tillbaka mot slutet, där både vi och Nybro hade lägen. När det står 2–2 med några minuter kvar är det alltid lite tillknäppt. Sen vet man att det oftast dyker upp något misstag här och där, menar "PG".

Han fick sedan se lagkamraten Anton Carlsson avgöra matchen med två sekunder kvar (3–2).

– Det är grymt kul att vinna på det sättet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!