Första målet visade vägen för Brynäs igen

Första målet brukar vara ett gott omen för Brynäs. Det var det också mot Örebro – även om segern (2–1) satt hårt inne under torsdagskvällen. –Väldigt skönt att studsa tillbaka från förra matchen. Vi hade kunnat önska fler mål men en vinst är en vinst och den tar vi gärna, säger Brynäs segerskytt Oscar Eklind.

Oscar Eklind blev segerskytt för Brynäs mot Örebro (2–1).

Ishockey2022-02-17 21:23

Brynäs har inlett målskyttet tolv gånger den här säsongen. Vid nio av de matcherna har man nu hållit i och vunnit vid full tid. Så var dock inte fallet i lördags då gästande Växjö vände ett 0–1-underläge till vinst med 5–1 i Gävle. Så det var ett minst sagt revanschsuget Brynäs som under torsdagskvällen såg till att göra både 1–0 och 2–0 mot gästande Örebro i första perioden. Två mål som höll hela vägen.

Skillnaden mot i lördags? Slut på övermod och tillbaka till disciplinen:

– Vi spelade väldigt bra i första perioden mot Växjö i lördags och jag vet inte om det kanske steg oss åt huvudet då, för i den matchen slutade vi spela som vi vill göra. I kväll fortsatte vi spela vårt spel i 60 minuter. Vi dominerade inte men höll Örebro på rätt sida så att de inte fick allt för många giftiga chanser. Det är så vi måste spela, summerar Oscar Eklind insatsen hemma mot Örebro på torsdagskvällen.

Andra matchavgörandet

Hans 2–0 mål, där 23-åringen avslutade en spelvändning med sätta pucken i bortre krysset, visade sig bli det avgörande målet. Det var Eklinds sjunde och samtidigt hans andra matchavgörande fullträff för säsongen.

Men det hade Eklind ingen koll på själv:

– Är det så? Ja, då var ju mitt mål extra roligt och extra skönt. Det är inget man tänker på så där, men jag har inte gjort mål på ett tag nu så jag är extra glad åt att jag fick in pucken, säger Brynäsforwarden med ett brett leende.

Örebrotränaren Niklas Eriksson var inte lika munter.

Eriksson, som fyllde år under torsdagen, fick varken fira seger eller poäng och konstaterade efteråt att Brynäs är svårslagna när de håller sig till den defensiv som Gävlelagets spelsystem bygger på.

"Väljer rätt läge"

Och Oscar Eklind pekar på en viktig detalj i det systemet:

– Att vi nu väljer rätt läge att gå framåt. Vårt spel är kanske inte så roligt att titta på alla gånger när vi ställer upp så här bra defensivt, men det gjorde att Örebro inte fick så många rena ingångar med kontroll på pucken som de skulle ha fått annars. Nu behövde de chippa in puckarna och då är vi där först och kan vända spelet. Kanske inte det roligaste att titta på men det gav seger och poäng.

Och just det behöver Brynäs som både jagar slutspel uppåt men ändå inte är riktigt bortom kvalfara nedåt ännu konstaterar Oscar Eklind:

– Vi är medvetna om hur det ser ut men vi siktar först och främst uppåt, för det är roligast och fortsätter vi köra som vi gjorde nu så kommer vi inte behöva oroa oss för det som händer bakom oss heller.