Första matchen som kapten: "Stora skor att fylla"

Vill du vara lagkapten? Den frågan fick Anton Carlsson för några dagar sedan. "Jag är oerhört smickrad", säger 24-åringen.

De senaste säsongerna har Anton Carlsson fått en allt större roll i Vimmerby Hockey. Nyligen utsågs han till ny lagkapten.

De senaste säsongerna har Anton Carlsson fått en allt större roll i Vimmerby Hockey. Nyligen utsågs han till ny lagkapten.

Foto: Arkiv

Ishockey2020-08-23 21:30

De senaste åren har Jakob Karlsson varit lagkapten i Vimmerby Hockey.

Men inte nu längre.

Istället har tränaren Phil Horsky gett det förtroendet till forwarden Anton Carlsson.

– Vi vill göra en förändring och vi vill göra det från start den här säsongen. Anton har vuxit väldigt mycket, både som människa och spelare det senaste året och nu vill vi släppa fram honom i den här rollen, sa Horsky när nyheten släpptes.

Själv blev Anton Carlsson förvånad när frågan kom.

– Ja, det måste jag säga. "Jagge" (Jakob Karlsson) var starkt förknippad med den rollen. Sedan har vi flera andra starka ledare i laget som Pelle Ström, Mattias Wigley och Oskar Carlsson. Men jag blev förstås oerhört glad när Phil frågade. Jag är från Vimmerby och har spelat här hela min karriär. Att få det förtroendet är hedrande.

Hur ska du vara som lagkapten?

– Det är stora skor att fylla, men jag kommer inte försöka kopiera "Jagge". Jag ska vara mig själv och leda på mitt sätt. Framför allt vill jag att alla ska trivas. Sedan handlar det om att prata igång gruppen och visa vägen med ett hårt jobb ute på isen.

– Jag ser det som att vi har jättemånga kaptener i laget. Vi är en stark grupp.

I fredags kväll spelade Vimmerby Hockey sin första träningsmatch för säsongen. Det blev seger med 4–2 hemma mot Kalmar – efter mål av Jonas Nyman, Anton Carlsson, Pierre Gustavsson och Mattias Wigley.

– Det var en klassisk förstamatch där alla tutade och körde. Det var högt tempo och bra fart, men kanske mindre tänkande. Vi kom ut och gjorde en bra förstaperiod. Sedan blev det lite hafsigt, säger Vimmerbys nya kapten som bildade en intressant förstakedja tillsammans med Mattias Wigley och nyförvärvet Gustav Jansson.

– Det kuggade inte i fullt ut, men vi gjorde två mål och spelade ganska bra över hela banan. Det var en solid och godkänd insats.

Matchens behållning var Jonas Nymans vackra 1–0-mål, där han lurade mot Kalmarmålvakten med en snabb och läcker dragning. Han var också bäst i laget tillsammans med Mattias Wigley, Anton Carlsson och målvakten Tomas Rydén.

Phil Horsky säger så här om premiärmatchen:

– Jag gillade intensiteten i den första perioden. Alla var delaktiga och på tårna. Sedan var det lite upp och ner. Sett över 60 minuter var försvarsspelet bra, även om aggressiviteten och tajmingen kan bli bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!