Vältajmat första mål av Isaksson

Första målet av Jakob Isaksson efter comebacken i VH betydde 1–1 mot Karlskrona. "Det kom lägligt", sa han efter Vimmerbys seger med 8–2.

Jakob Isaksson gjorde 1-1 och sitt första mål sedan återkomsten i VH.

Jakob Isaksson gjorde 1-1 och sitt första mål sedan återkomsten i VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-22 22:40

Jakob Isaksson fick chansen att göra comeback i moderklubben för en dryg månad sedan. Fram tills i tisdags hade backen lyst med sin frånvaro i poängprotokollet. I den viktiga slutspelsserien mot Karlskrona klev han fram och fick göra sitt första mål för säsongen.

– Det var roligt och kändes väldigt skönt. Tajmingen var också bra. Vi hade hamnat i underläge med 1–0 lite orättvist så det var perfekt att få in 1–1 så pass snabbt.

Kvitteringsmålet kom i spel fyra mot fyra och Jakob Isaksson hade tidigt visat en tendens att kliva fram från sin backposition i det läget.

Hur upplevde du målet?

– Jag dök in på kassen och fick en bra passning. Sedan kom jag inte riktigt rätt till pucken, men lyckades få träff på den i alla fall. Skottet blev inte särskilt hårt, men det överraskade målvakten som var lite ur position. Det var skönt att det gick vägen.

Vimmerby hade sedan 2–1 att gå på inför tredje perioden. Då exploderade laget och gjorde mål på allt ett tag kändes det som.

– Ja, det blev verkligen islossning där. Vi fyllde på bra hela tiden och fick in pucken på ett helt annat vis. Jag tycker att vi gjorde en bra match överlag och det var kul att se att alla formationer klev fram och levererade nu när det gäller som mest.

Isaksson och Vimmerbylaget kan inrikta sig på avgörandet i helgen i Blekinge.

– Det är skönt att ha med sig det här resultatet i ryggen, men det är inte avgjort än. Det gäller att göra jobbet på fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!