Första segern för VH på försäsongen – nollade Tranås

Efter att man har förlorat sina tidigare träningsmatcher fick nu Vimmerby Hockey fira sin första seger på försäsongen. Man besegrade Tranås på bortais med 2-0. "Jag tycker vi kontrollerar det bra", säger Hampus Sylvegård.

VH besegrade Tranås med 2-0.

VH besegrade Tranås med 2-0.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-09-20 21:46

Säsongspremiären börjar närma sig för Vimmerby och de sista träningsmatcherna ska spelas. Då ökas intensiteten och det fick VH känna på i inledningen av onsdagens bortamatch mot Tranås. Hemmalaget kom ut med en hög press och Vimmerby blev lite passiva. Men sedan vände det.

VH fick mer kontroll och gjorde det svårt för Tranås att komma till några farliga möjligheter. Det fina defensiva spelet och bra målvaktsspel från Robin Christoffersson gjorde att man sedan kunde få utdelning offensivt när William Dageryd och Hugo Ollila. Vimmerby kunde åka hem med en 2-0-seger i bagaget.

– Det är skönt att få fira första segern på försäsongen. Efter deras våg där vi blir lite pressade tycker jag att vi kontrollerar det bra. Det finns flera saker att lyfta fram. Jag tycker att vi täcker upp för varandra bra och gör de grundläggande sakerna rätt för att vinna matchen, säger VH:s huvudtränare Hampus Sylvegård efter segern.

Nyförvärvet Gustav Karlsson gjorde debut och Sylvegård gillade det han såg.

– Han gör en bra match. Han har bara haft en träning med oss och man såg redan bra intentioner från honom. Det finns något att bygga på där helt klart. 

Hampus Sylvegård lyfter fram Robin Christoffersson efter sin hållna nolla och Isac Andersson. 

VH spelar sin sista träningsmatch hemma mot Skövde på fredagskvällen. Sedan väntar seriepremiär hemma mot Kristianstad den 29:e september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!