Fortsatt coronakaos i Juniorkronorna

Ytterligare en ledare i Juniorkronorna har testats positivt för covid-19. Det är målvaktstränaren Nizze Landén som missar junior-VM. Samtidigt har Småkronornas förbundskapten Anders Eriksén kallats in till träningslägret i Sundsvall.

Juniorlandslagets förbundskapten Tomas Montén ser ut att missa junior-VM. Arkivbild.

Juniorlandslagets förbundskapten Tomas Montén ser ut att missa junior-VM. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Ishockey2020-12-09 14:25

Landén är den åttonde personen i juniorlandslaget som testar positivt för covid-19, varav den fjärde ledaren.

Enligt ett pressmeddelande från Svenska ishockeyförbundet hade Landén testats negativt två gånger innan han lämnade två positiva prov, både ett snabbtest och PCR-test.

"Vi hade ett akut behov av att komplettera vår ledarstab redan innan detta besked så vi befinner oss i ett allvarligt läge sett till de regler som är uppsatta för turneringen. Vi har en dialog med det Internationella förbundet och kommer nu att uppdatera dem kring vår situation för att se vilka alternativ vi har. Det blir tydligt för alla att vi befinner oss i ett väldigt tufft läge utifrån vår möjlighet att kunna kalla in nya ledare", säger förbundets generalsekreterare Johan Stark.

Innan beskedet om Landén hade Småkronornas förbundskapten Anders Eriksén kallats in som ersättare till tidigare smittade ledare, däribland förbundskaptenen Tomas Montén. Eriksén ansluter till lägret i Sundsvall, men det är ännu oklart om han får följa med till JVM i Kanada.

Förutom Montén har Anders Lundberg, en av två assisterande förbundskaptener, och videocoachen Adam Almqvist testat positivt för covid-19 och får inte följa med till Kanada,

Från den ursprungliga ledarstaben återstår bara ledare, assisterande tränarna Joel Rönnmark och Todd Woodcroft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!