FortsÀtter trÀnartrojkan i VH

HockeysÀsongen Àr slut. Och Vimmerby Hockey gjorde succé i division II-serien. Dagens hetaste frÄga Àr förstÄs om trÀnarduon med Lennart Sand, Krister Ström och Thomas Carlsson samt lagledaren Lars Juneskog fortsÀtter. - Vi ska trÀffas och ta ett snack, sÀger de.

Lars Juneskog, lagledare.

Lars Juneskog, lagledare.

Foto:

Ishockey2003-04-01 10:21

Ja, sÄ Àr det?
FrÄgestÀllningen om den framgÄngsrika ledartrojkan fÄr fortsÀtta Àr vÀl knappast aktuell. Det gÄr inte att sÀga att de gjort bort sig precis. Samarbetet tycks ha fungerat förtrÀffligt bra och helt klart jobbar Vimmerby Hockey för att försöka behÄlla gÀnget intakt.
NÀr det nÀrmade sig sÀsongsstart var laget mer eller mindre redan avsÄgat och det var ingen som nÀmnde Vimmerby Hockey i förhandssnacket?ja, möjligtvis som aspirant till nedflyttning i trean.
Men belackarna fick Àta upp det sura. Laget gick till kval till division I (de fyra bÀst) och plockade dÀr ihop sju poÀng och svarade för gediget motstÄnd mot topplagen Kristianstad och Olfström.
Vimmerby Hockey var faktiskt den friskaste flÀkten i kvalspelet och sjÀlvklart mÄste ledarna tillskrivas en bra del av framgÄngen. Men lyckade vÀrvningar har ocksÄ gÄtt hem.
Förhoppningen bland mÄnga hockeyfans i Vimmerby Àr nu att truppen och ledarna fortsÀtter.
Vad sporten erfar sÄ hade trÀnarteamet ett möte i gÄr kvÀll dÀr framtiden och sÀsongen som varit diskuterades.

BehÄlla
SÄ hÀr sa Krister Ström tidigare pÄ dagen:
- Vi fÄr vÀl se vad kvÀllen ger. Jag kan inte prata för hur de andra resonerar, men för egen del kan jag tÀnka mig en fortsÀttning. Detta under förutsÀttning att ledarteamet blir detsamma. Det Àr liksom det som har varit grejen. Vi har kÀnt varandra vÀl och jobbat och trivts ihop. En annan förutsÀttning Àr ju att spelarna blir kvar, för det Àr inte roligt att börja om frÄn början igen. Det ska helst vara samma gÀng rakt igenom, ett gÀng som jobbade hÄrt för varandra den hÀr sÀsongen, sÀger Ström.
Lennart Sand har haft huvudansvaret för laget, men bÄde Krister och Thomas Carlsson har haft mycket att sÀga till om.
- Det har fungerat jÀttebra. Thomas har pÄ grund av sitt jobb inte kunnat medverka sÄ mycket, men det visste vi ju om frÄn början.
Mycket pekar alltsÄ pÄ att Vimmerby Hockey fÄr behÄlla sitt framgÄngsrika ledarteam och klubben jobbar ocksÄ febrilt pÄ att knyta spelarna till sig Ànnu en sÀsong.

Thomas Carlsson.
Thomas Carlsson.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!