En forward lämnar VH – en annan ansluter

Det var bara en tidsfråga innan Sebastian Vidmar skulle vara förlorad för Vimmerby Hockey. Nu har forwarden fått klart med sitt amerikanska visum och lämnar alltså Sverige och VH. Däremot plockar klubben in en ny forward, som har SHL-meriter.

Sebastian Vidmar, längst till höger, lämnar Vimmerby Hockey.

Sebastian Vidmar, längst till höger, lämnar Vimmerby Hockey.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-11-06 12:33

Det var på lördagen som Vimmerby Hockey meddelade att Sebastian Vidmar lämnar klubben. Den 27-årige forwarden skrev på ett korttidskontrakt med VH i höstas och att han skulle lämna var redan bestämt. 

Vidmar återvänder till USA och ska spela i East Coast Hockey League. 

– Jag har fått klart med mitt amerikanska visum nu, och flyger till den amerikanska ambassaden i Frankfurt på söndag för att göra klart allt innan jag åker till USA, säger Sebastian Vidmar i ett pressmeddelande från VH.

Den här sejouren blev hans andra i Vimmerby Hockey. På tio matcher har Vidmar producerat 7 poäng (3+4).

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson säger så här: 

– Vi visste om förutsättningarna med Sebastian när han skrev på. Och vi är väldigt glada att han kunnat vara kvar så länge som han varit.

Samtidigt plockar VH nu in en ersättare på kort sikt. Det är Färjestad BK:s talanfulla forward Noah Andersson, född 2002, som är klar för spel i VH-dressen. Han finns med i söndagens match mot Mörrum.

Andersson har bland annat gjort 14 SHL-matcher för Färjestad.

– En hårt jobbande forward med en väldigt bra skridskoåkning, som är stark i sargduellerna och har ett fint spelsinne. Det ska bli spännande att se vad han kan göra här. Vi lånar honom i våra fyra kommande matcher under Färjestads speluppehåll, sedan tar vi en ny diskussion, säger Morgan Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!