Forwarden: "Jag vill fortsätta i VH"

Det återstår bara två dagar av Simon Dahls korttidskontrakt med Vimmerby Hockey. ”Jag hoppas på nytt förtroende”, säger forwarden inför söndagens hemmamatch mot Hanhals.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-09-29 07:30

Under flera år var Simon Dahl en av Vimmerbys bästa spelare. Sedan valde han, något oväntat, att fortsätta karriären i division tre-laget Virserum.

– Det var svinkul det också. Men jag saknade Vimmerby. Jag saknade kvalitén, matcherna, publiken och allt runtomkring, säger Dahl.

Är det stor skillnad på Hockeyettan och trean?

– Det går inte ens jämföra. Det är som natt och dag vad gäller allt.

I somras erbjöds Simon Dahl ett tryoutkontrakt med Vimmerby Hockey.

– Från början var det inget slutdatum på tryouten, så jag har tränat stenhårt från dag ett. Jag har präntat in i huvudet att jag måste ta det dag för dag. Jag kan inte gå runt och fundera på vad som händer i nästa vecka.

– För två år sedan hade jag nog inte haft den rätta mentaliteten att sticka till gymmet eller ge mig ut i löpspåret en ledig dag. Nu har jag gett det en ärlig chans. Jag känner en mognad inom mig som människa och hockeyspelare.

"Helt okej"

Så här långt har Simon Dahl, som haft en utpräglad defensiv roll i laget, noterats för två assistpoäng. Han har varit inne på tre mål framåt och ett bakåt.

– Det har gått helt okej. Det är extra kul att jag har fått mycket speltid i boxplay, det är jag inte riktigt van vid.

– Känslan är att hela laget är på väg åt rätt håll. Jag tycker att spelidén med mycket skridskoåkning och snabba spelvändningar börja sätta sig.

Hur ser du på din framtid i klubben?

– Mitt tryoutkontrakt går ut på söndag. Sedan ska vi ha ett nytt snack. Jag vet inte hur klubben tänker, men jag vill stanna. Jag vill vara med på den här resan.

Bestäms på söndag

VH-tränaren Phil Horsky säger så här:

– Det har gått bra för Simon. Jag tycker om honom. Han har bra attityd.

– Hos oss har han fått en delvis ny roll med mycket boxplay och spel utan puck. Han behöver bli ännu starkare, men som sagt, jag tycker om honom.

Kommer Dahl att erbjudas en förlängning?

– Jag kan inte svara på det just nu. Jag vet inte riktigt hur den ekonomiska situationen ser ut och det är fler saker som vi behöver ta hänsyn till. Bland annat måste vi planera för en ny back.

– Vi ska ha ett möte idag (fredag) om läget i truppen. Sedan tas det ett beslut efter söndagsmatchen mot Hanhals, säger Phil Horsky.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!