Forwarden klar för VH-konkurrent: "Ska bli jättekul"

Eddie Levin bor och jobbar i Vimmerby. Ändå blir det inget spel i VH för den lovande förstaårssenioren. "Nä, jag kommer att spela i Kallinge", säger 20-åringen.

Eddie Levin väljer spel i Kallinge.

Eddie Levin väljer spel i Kallinge.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-05-12 09:40

Efter flera säsonger i IK Oskarshamn bröt nyligen Eddie Levin kontraktet med elitklubben. Efter en succésäsong i HV71:s J20-lag flyttade forwarden hem till Vimmerby igen. Många trodde nog att det också skulle bli spel i moderklubben om det inte skulle bli något med någon allsvensk förening. Så blir det inte. Istället väljer han att spela för Kallinge, klubben som VH slog ut i playoff 1 för några månader sedan. 

– Det känns kanonbra förstås och jag ser fram emot att spela i Kallinge. 

Varför blev det ingenting med Vimmerby?

– Ja..., Kallinge visade helt enkelt mer intresse för mig. De visade att de ville satsa på mig – och då var det ett självklart val för mig. Samtidigt så vet jag inte om jag ville bo kvar i Vimmerby. Risken är att jag blir för bekväm. Det känns rätt att röra på mig innan jag flyttar hem igen, om det nu blir så.

Du ryktades även vara på gång till Dalen. Stämmer det?

– Nej, jag har då aldrig hört något från dem. Det vet jag inte var det kommer ifrån?

Hur som helst, nu har Eddie Levin, som gjorde 42 poäng på 40 matcher i superelit med HV förra säsongen, bestämt sig för spel i KRIF. 

Han känner ingen spelare än så länge i sin nya klubb, men tränaren känner han mycket väl...

– Jag hade Emil (Ivansson) som tränare i juniorlaget i Oskarshamn. Jag gillar honom och han vet vad jag kan och vad jag går för som spelare. Att han är tränare gjorde också mitt beslut enklare. 

Vad vet du annars om Kallinge?

– Känslan är att de spelar en hockey som jag tycker om och de har ett ungt lag. 

I nuläget är nio spelare kontrakterade. Fler är på ingång. 

– Jag vet att flera är klara, säger Levin utan att nämna några namn. 

Vad har du för målsättning i Kallinge?

– Jag vill gärna ha en ledande roll och få så mycket speltid i olika situationer som jag bara kan. Det är min första riktiga seniorsäsong och det är en viss skillnad på juniorhockey. 

På vilket sätt?

– Det är mycket tyngre och mer fysik jämfört med hur det är i superelit. Lägstanivån är också högre, men tempot är nog detsamma. 

Eddie Levin har som ni kanske vet redan testat på seniorhockey, både i VH och Oskarshamn. Han har bland annat 24 allsvenska kamper med IKO på kontot. Och han är tydlig med att spel på en högre nivå lockar igen framöver. Men nu är det alltså spel i hockeyettan med en av Vimmerbys främsta konkurrenter de senaste säsongerna som gäller. 

Har du fått några reaktioner på att det blir KRIF istället för VH?

– Nja, inte än. Det är så pass färskt, men det är ju många som har trott att jag ska spela i Vimmerby. De tycker säkert det är lite konstigt. 

Hur blir det att möta VH?

– Speciellt, såklart. Men det kommer bli sjukt kul, framför allt att spela mot dem här hemma i Vimmerby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!