Tränaren om drömchansen: "Ingen jättedjärv gissning"

Överkörning senast och en klar fördel i kampen om semifinal. Vimmerby Hockey har vind i seglen när man jagar en biljett till nästa slutspelsrunda. "Det finns inte så mycket nytt vi behöver trycka på", säger VH-tränaren Staffan Lundh inför fredagens möte med Karlskrona HK.

VH fick jubla hemma mot Karlskrona. Nu gäller det att besegra dem borta för att gå vidare.

VH fick jubla hemma mot Karlskrona. Nu gäller det att besegra dem borta för att gå vidare.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-24 20:00

Det blev en riktig smällkaramell till hockeymatch i tisdags, när Vimmerby Hockey körde över Karlskrona HK med 8–2 i det första kvartsfinalmötet. 

Har tränaren Staffan Lundh och VH-spelarna hunnit landa och smälta krossen än?

– Ja, vi hade en bra träning idag (läs torsdag) och det såg väldigt koncentrerat ut. Vi har tittat lite på vad vi gjorde bra senast, säger tränaren, som knappast lär göra några större förändringar inför returen.

– Det finns inte så mycket nytt vi behöver trycka på, utan det är mest småsaker och påminnelser, om man säger så. Sen var det en tajt match senast, åtminstone så länge det stod 2–1 till oss. Karlskrona hade någon chans där i slutet på andra perioden också. 

Men det var i tredje perioden som Vimmerby verkligen tryckte gasen i botten och fullständigt mosade KHK. 2–1 förvandlades till 8–2 efter 60 minuter.

VH står nu med ena benet i semifinal. Det "enda" som krävs är nu att besegra Karlskrona på bortais. Chans nummer ett får man på fredag kväll. 

Staffan Lundh förväntar sig då ett mer aggressivt Karlskrona i matchinledningen.

– Ja, det får man kanske förutsätta. Det var lite så de gjorde när vi möttes i Allettan sist, i alla fall under de första fem minuterna. Så det är väl ingen jättedjärv gissning att de kommer ut hårt. Men sånt får man vara förberedd på, i synnerhet i början.

Skulle det bli förlust för VH på fredag väntar en sista och avgörande match i NKT Arena igen, på lördag. 

Till fredagens match verkar bortaspelarna även få fint stöd på läktarna av tillresta fans från Vimmerby.

– Det är jättekul att få den hjälpen och förhoppningsvis kan vi göra dem glada på fredag.

Ett litet avbräck för VH är att Philip Elgestål med största sannolikhet missar matchen. Forwarden fick kliva av i tisdags med en fotskada.

– Vi räknar inte med honom imorgon (läs fredag). Han har varit på röntgen men ska dit en gång till. Foten är fortfarande svullen, säger Staffan Lundh.

I övrigt är det samma uppställning som kommer till spel. Robin Christoffersson startar i VH-målet.

* Vimmerby Tidning är på plats i NKT Arena på fredag kväll och direktrapporterar från det andra kvartsfinalmötet. Häng med på www.vimmerbytidning.se från klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!