Forwarden öppen för fortsättning i VH

Han utvecklades till en liten publikfavorit bland VH-fansen förra säsongen. Frågan är hur det blir med Niklas Salo nästa säsong? Just nu är han hemma i Finland och funderar över framtiden. "Jag hade kunnat tänka mig att spela i Vimmerby igen", säger Salo.

Niklas Salo, till höger, har ingen klubb klar inför nästa säsong.

Niklas Salo, till höger, har ingen klubb klar inför nästa säsong.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2020-04-15 17:56

För ett par månader sedan lekte livet för Niklas Salo och Vimmerby Hockey. Laget gick mot kvalserien till Allsvenskan och Salo visade att han besitter stora kvaliteter som hockeyspelare.

När han först kom till VH, några matcher in på förra säsongen, var det många som ställde sig frågan om det här verkligen var allt man skulle få av finländaren? Svaret blev ett tydligt nej. 

Ju längre säsongen led desto bättre blev han. Sakta men säkert började han växa in i rollen och med det kom också poängen. Till slut blev det totalt 31 poäng på 44 matcher för Salo.
– I början var det svårare eftersom det var första gången jag flyttade för att spela utomlands så det tog tid att komma in i det, förklarar Niklas Salo.
– Sedan höjde jag mig i takt med att laget också spelade bättre. 

Nu är det osäkert om han blir kvar i VH. För tillfället sitter han hemma i Finland, som haft mer eller mindre "lockdown" i hela landet på grund av coronaviruset. 
– Alla barer, restauranger och skolor är stängda. Man kan inte göra någonting, inte ens besöka sina vänner, säger Salo.

Han har inte haft någon kontakt med VH under den senaste tiden.
– Jag och Morgan (Persson, sportchef i Vimmerby Hockey) pratade lite efter säsongens slut men sedan har vi inte hörts av. Jag vet inte hur det blir men jag är öppen för det mesta egentligen.
Finns det något som lockar mer än något annat?
– Just nu så vet jag ingenting och jag har inte pratat med min agent. Jag vill fortsätta ha lite ledigt nu framöver så vi får se. Men jag hade absolut kunna tänka mig att spela i Vimmerby igen. Jag har sett på Facebook att VH gjort några bra kontraktsförlängningar och att Phil (Horsky) blir kvar som tränare. Det är viktigt för laget.
Har du någon deadline för när du helst vill ha klart med en klubb?
– Nej, jag vill inte stressa fram någonting. Jag bestämmer mig om ungefär en månad, avslutar Salo.

Det återstår att se om vi får se den kvicke finländaren i Vimmerby Ishall igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!