Lukas Isaksson: "Jag kommer spela i Vimmerby Hockey"

Lukas Isaksson kommer att spela i Vimmerby Hockey nästa säsong. Därmed lämnar forwarden Tingsryds AIF. "Det känns jätteroligt och inspirerande", säger Isaksson till Vimmerby Tidning.

Lukas Isaksson berättar att han kommer att spela för Vimmerby Hockey nästa säsong.

Lukas Isaksson berättar att han kommer att spela för Vimmerby Hockey nästa säsong.

Foto: Suvad Mrkonjic

Ishockey2024-05-16 11:36

Det var Expressens "Silly-Guru" Johan "MrMadhawk" Svensson som först uppgav att Lukas Isaksson, senast i Tingsryds AIF, skulle vara klar för VH. 

"Bjuder på lite mer Vimmerbysilly. Lukas Isaksson, senast i Tingsryds AIF, är enligt mina uppgifter klar för den allsvenska nykomlingen.", skrev Svensson på X. 

Isaksson har ett förflutet i Vimmerbys stora rival Tranås. 

Föregående säsong gjorde forwarden sju poäng på 24 matcher för Tingsryd, som numer är seriekollega till Vimmerby Hockey.

När Vimmerby Tidning pratar med Lukas Isaksson över telefon berättar han att det kommer bli spel i Vimmerby till hösten.

– Allt är inte helt klart än med papper och sånt, men jag kommer att spela i Vimmerby Hockey.

Hur känns det?

– Det känns jätteroligt och inspirerande. Jag är taggad på en ny säsong. I den förra var jag väldigt skadedrabbad med diverse skador. Jag är enormt tacksam över möjligheten, och kul att få göra resan med Vimmerby i Allsvenskan.

Vad är det som varit avgörande i valet?

– Det är väl att de kommer upp i Hockeyallsvenskan nu som nykomling. Men jag har mött dem förr med Tranås och de har alltid haft ett bra lag på pappret, och det känns som de haft något spännande på gång länge i Vimmerby. Det känns som sagt inspirerande och det är ett bra karriärsteg för egen del.

Och det blir en häftig säsong med många Smålandsderbyn, bland annat mot Tingsryd.

– Ja, absolut. Det är väl fyra-fem lag från Småland, så det kommer bli många roliga matcher. Jag ser fram emot det.

När flyttar du till Vimmerby?

– Jag vet inte riktigt. Jag har sommarjobb i Tranås, så vi får se. Jag har inte pratat så mycket med Pelle (Johansson, sportchef VH). Det har mest gått via min agent. Det kommer väl när det närmar sig augusti, men jag lär nog vara i Vimmerby innan för lite tester och annat beroende på vad de säger, berättar Lukas Isaksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!