Christoffer Törngren om att få träna med VH: "Tacksam"

Tidigare SHL-stjärnan och Frödingesonen Christoffer Törngren tränar just nu med moderklubben Vimmerby Hockey och 29-åringens framtid är oklar. Han tittar mot de högre ligorna men stänger samtidigt inga dörrar till VH. "Vi får se vad som händer", säger han.

Christoffer Törngren har tränat med Vimmerby Hockey under försäsongen och letar ny klubb.

Christoffer Törngren har tränat med Vimmerby Hockey under försäsongen och letar ny klubb.

Foto: Samuel Josefsson

Ishockey2023-09-28 21:00

Sporten var på plats och följde Vimmerby Hockeys torsdagsträning, dagen innan lagets seriepremiär i hockeyettan mot Kristianstads IK. På isen kunde man se en stjärna som har vunnit SM-guld med SHL-klubben HV71. Christoffer Törngren är just nu klubblös efter att han tillbringade förra säsongen i hockeyallsvenska Västervik och norska Vålerenga.

Den 29-årige forwarden har under försäsongen tränat med moderklubben Vimmerby Hockey och när han får frågan hur framtiden ser ut – kan han inte ge några klara besked. 

– Det händer inte så mycket just nu då jag letar klubb. Jag bara väntar så får vi se vad som händer, säger Christoffer Törngren.

Vart vill du helst spela?

– Jag kollar mycket allsvenskan och Norge. Det är bara vänta tills något dyker upp. De flesta trupperna är redan fyllda men skador kan komma och då öppnas det upp en plats. 

Finns det någon chans att du skriver på ett kontrakt med VH?

– Jag stänger inga dörrar för Vimmerby. Jag är väldigt tacksam att jag har fått träna med laget nu så att man inte är helt grön när väl ett lag hör av sig. Det har varit kul och det har varit bra fart på träningarna. 

Hur känns formen och kroppen?

– Det känns bättre och bättre nu. 

Fotnot: Vimmerby Tidning sänder VH:s samtliga matcher i hockeyettan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!