Från isens gigant till klacktrummis

Två mål, matchstraff och sedan trummis i klacken. Viktor Lennartssons eftermiddag i Vimmerby ishall var minst sagt spektakulär. – Jag är väldigt glad och stolt över att få spela i Tranås, säger han.

Här firar Viktor Lennartsson sitt 2–2-mål innan han åkte ut.

Här firar Viktor Lennartsson sitt 2–2-mål innan han åkte ut.

Foto:

Ishockey2016-12-12 08:00

Så länge Viktor Lennartsson var på isen, det vill säga i 30 minuter och 37 sekunder, var han matchens i särklass bäste spelare.

Med sitt fruktade skott som både är rappt och hårt gjorde han två vackra mål – först 1–0 i första perioden och sedan 2–2 i andra perioden.

– ”Challe” (Charles Franzén) ger mig mycket förtroende och tycker att jag ska skjuta och det är det jag gör, säger Viktor Lennartsson. 

Sedan tvingades den sevärde spelaren lämna isen. Han satte in en tackling mot huvudet på Vimmerbys Markus Modigs och fick matchstraff. 

– Jättetråkigt om han blev skadad men han kunde ju spela vidare och det var skönt att se. Vad jag minns från situationen är att han ser att jag kommer och när jag väl bestämt mig för att tackla vänder han sig om, säger Lennartsson.

”Hans eget fel”

Han anser att det ligger ett visst ansvar hos VH-kaptenen i situationen. 

– Han borde ha respekt för mig också, han ser att jag kommer och ska inte behöva vända på sig. Jag tycker faktiskt att det är hans eget fel. Men vi vann matchen och det är huvudsaken.  

I stället för att bara titta på matchen gick han upp i klacken och erövrade trumpinnarna. 

Därifrån fick han se sitt Tranås klara de tuffa prövningarna och ta ett enormt kliv mot allettan. 

Det sjöngs som aldrig förr och påhejade av supportrarna stod spelarna – till och med tränaren Charles Franzén – framför klacken och sjöng flera ramsor. 

– Supportrarna var helt fantastiska. Man fick gåshud när man kom ut på isen. De var riktigt bra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!