Från NHL och landslaget till torsk mot Vimmerby: "Jämn match"

Han har nio säsonger i NHL och en rad mästerskap med Tre Kronor bakom sig. På onsdagen fick Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger uppleva något nytt. Hur det känns att förlora mot Vimmerby Hockey. "Det var en jämn och tajt match. Tufft att förlora på det viset, men Vimmerby gör det bra", sa han.

Djurgårdens kapten Marcus Krüger har upplevt det mesta inom hockey. Nu vet han hur det känns att förlora mot Vimmerby också.

Djurgårdens kapten Marcus Krüger har upplevt det mesta inom hockey. Nu vet han hur det känns att förlora mot Vimmerby också.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-02 23:15

Det hade pratats mycket om vad Djurgårdens stjärnspelare skulle tycka om att komma till Vimmerby och VBO Arena och spela. Trots att Krüger har framträtt på några av de största arenorna i världen tyckte han att det kändes lite som att komma hem.

– Jag är uppväxt 200 meter från Björkängshallen i Huddinge och började spela hockey där. Jag såg mina första matcher där på 1990-talet när Huddinge låg i Allsvenskan och det kunde vara livat där då. Det skön stämning i hallen ikväll och det kändes bra.

Lika bra kändes det säkert inte att få vända hem mot Stockholm med bara en pinne i bagaget mot nederlagstippade nykomlingen Vimmerby. 

undefined
Marcus Krüger var besviken över att Djurgården tappade sin ledning sent och föll mot Vimmerby.

– Nej, det är tungt att förlora, men som tur är har vi ny match på fredag igen. Det är bara att jobba på. Vi gör ändå en hel del bra grejer ikväll och är bara 20 sekunder från att ta tre poäng. Det är klantigt av oss att sätta oss i situationen att behöva spela tre mot sex på slutet. Då får de en bra chans att göra mål och tar den.

Är du förvånad över att Vimmerby vann?

– Nej, det går inte att vara. Alla tror att nykomlingar ska få det tufft, men det såg vi inte minst förra säsongen att Kalmar och Nybro gjorde det väldigt bra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!