Nya VH-forwarden slängdes rakt in i hetluften

SHL-meriterade Noah Andersson fick inte ens göra en träning med Vimmerby Hockey innan det var dags för match. Debuten blev trots det lyckad, efter att laget vunnit mot Mörrum med 4–0.

Noah Andersson debuterade för Vimmerby Hockey mot Mörrum.

Noah Andersson debuterade för Vimmerby Hockey mot Mörrum.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-11-07 19:16

Vimmerby Hockey tappade forwarden Sebastian Vidmar i dagarna. Samtidigt blev det klart med en ny forward in. Det var Färjestad BK:s Noah Andersson, son till Frölundaikonen Niklas Andersson, som fick samtalet och som tackade ja till ett korttidslån. Han fick snöra på sig skridskorna och ta plats i VH:s förstafemma direkt i den viktiga hemmamatchen mot Mörrum.

– Det var nog både bra och dåligt att jag inte fick någon tid alls innan, haha. Man kunde bara gå ut att köra, även om det var svårt, säger 19-åringen efter debuten.

Varför blev det Vimmerby Hockey för din del?

– Vimmerby hörde av sig till Färjestad och var intresserade av att låna mig. Jag tyckte att det lät kanon med att få spela seniorhockey, så det var bara positivt.

Förmodligen underlättade det en hel del att han fick spela i en kedja med polaren från "mammas gata", Philip Elgestål.

– Vi är från samma ställe, Kungälv. Vi har känt varandra hur länge som helst och han brukade vara hemma hos oss och spela i hallen med min storebror. Där sprang jag också runt, säger Noah Andersson. 

Det blev visserligen inga poäng för honom mot Mörrum, men en 4–0-seger och en bra arbetsinsats räcker gott och väl.

– Riktigt gött med vinst. Det var ruggigt bra kvalitet på laget och jag är imponerad, måste jag säga. Det är ett jäkligt hårt jobbande lag, säger Andersson, som har tre matcher kvar med VH på sitt låneavtal, till att börja med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!