Från succé till läktaren • Ny situation för backen: "Tränar på"

Han var en av lagets klart bästa backar förra säsongen när Vimmerby Hockey gick upp i Hockeyallsvenskan. Nu väntar William Dageryd fortfarande på att få göra sin första match för säsongen. Frustrerande och jobbigt kan tänkas: "Det är såklart tråkigt att vara utanför laget, men jag tränar på och hoppas på min chans", säger han.

William Dageryd tränar på med VH och hoppas jobba till sig en plats i laget framöver.

William Dageryd tränar på med VH och hoppas jobba till sig en plats i laget framöver.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-07 17:23

William Dageryd bildade ett framgångsrikt backpar tillsammans med William Alftberg förra säsongen. De ansågs av många som ett av de mest stabila i hela Hockeyettan. Under grundserien hade både Dageryd och Alftberg bäst plusminus-statistik av alla spelare i laget (+11). Mycket tack vare att de var inne på så få mål bakåt.

Sex omgångar in på den allsvenska debutsäsongen väntar Dageryd fortfarande på att få göra sin första match. Han har inte blivit uttagen bland de sju backarna i truppen till någon seriematch. 

undefined
William och William. Backarna Alftberg och Dageryd tillsammans med målvakten Robin Christoffersson. De lade grunden till Vimmerbys starka försvarsspel förra säsongen.

Hur känner du kring situationen?

– Det är såklart tråkigt att vara utanför laget. Jag kommer att fortsätta träna på och hoppas på att min chans kommer, säger Dageryd som annars känner sig i bra form.

– Jag har kört på bra hela försäsongen och inte varit störd av några skador.

Är det aktuellt att byta klubb eller bli utlånad?

– Det är upp till sportchefen (Pelle Johansson). 

Vimmerby har plockat fem poäng på sex matcher så här långt. Dageryd har fått följt matcherna från sidan och tycker att laget visat upp ett spel som håller på den högre nivån.

– Stundtals har det sett jäkligt bra ut, andra perioder lite sämre. Vi har en väldigt bra sammanhållning i laget och fortsätter vi bara att jobba på så ska det kunna ge lite fler poäng.

Nästa uppgift för VH är bortamatchen mot AIK på onsdag.

Det återstår att se om Dageryd får chansen då? 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!