Fransson missar kvällens match mot Pantern

Jonas Fransson skadade sig i lördags och missar kvällens match mot Pantern.

Jonas Fransson fick vakta båsdörren efter skadan i lördags och i kväll får han följa matchen från tv-soffan.

Jonas Fransson fick vakta båsdörren efter skadan i lördags och i kväll får han följa matchen från tv-soffan.

Foto:

Ishockey2017-02-20 07:00

Det var i mitten av andra perioden mot Vita Hästen som Jonas Fransson tvingades kliva av skadad. 
– Jag minns att jag sträckte ut ordentligt och då small det till i benet, i baksida lår. Jag kände direkt att det inte skulle funka att spela vidare, säger Jonas Fransson. 
Det dröjde nästan två och en halv minut innan nästa avblåsning kom och då ville han förvarna Ludvig Engsund och tränarduon.
– Jag stod väl nästan fyra minuter efter att det hade hänt och så länge man är varm går det hyfsat. 

När han kan tänkas vara tillbaka är i dagsläget omöjligt att sia om. Han tränade inte med laget på söndagen och spelar inte heller dagens match borta mot Pantern. 

– Nej, han är inte med. Han ska besöka Linköpings HC:s sjukgymnast och få utnyttja deras team, säger tränaren Mattias Karlin. 

Det är naturligtvis ett tungt avbräck för Västervik som får klara sig utan målvakten som stått på huvudet i flera matcher.

– Vi vet ju inte om han blir borta i tre dagar eller tre veckor, vi kan inte säga så mycket just nu.

Ludvig Engsund vaktar kassen i kväll och vem som följer med som reservmålvakt är inte bestämt. 

Efter Karlskogas något oväntade storförlust (2–5) mot jumbon Södertälje har Västervik häng på andraplatsen i allsvenskan. Fjärdeplacerade Västervik ligger fyra poäng bakom Karlskoga med sex matcher kvar på programmet. 

– Vi siktar naturligtvis uppåt och det är det sporten går ut på.  Det ser betydligt bättre ut nu än vad det gjorde för en vecka sedan. Det krävs att vi hittar samma arbetsnivå i kväll, säger Karlin.

I och med segern mot Vita Hästen kan VIK med största sannolikhet räkna in spel i slutspelsserien efter grundserien. Niondeplacerade Hästen är 13 poäng efter Västervik.  

Emil Georgsson avstod gårdagens träning på grund av sjukdom och kan han inte spela i kväll tar nye Jacob Tenemyr platsen. Jens Andersson ställs återigen utanför laget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!