Fransson räddade Västervik

Västerviks IK gjorde definitivt inte sin bästa match för säsongen i Hockeyallsvenskan, men kunde ändå åka hem med två poäng från Timrå. VIK vann efter straffar med 2-1, mycket på grund av en storspelande Jonas Fransson i målet. – Våran insats var väl egentligen lite sisådär, därför är det extra skönt att vi fick med oss bonuspoängen, säger assisterande VIK-tränaren Ragnar Karlsson.

Jonas Fransson gjorde en kanonmatch när Västervik vann efter straffar. mot Timrå.

Ishockey2017-01-20 21:29

Matchinledningen höll bra klass, men ju längre första perioden led desto slarvigare blev spelet – och det blev att sluta av med mer av ett ställningskrig.
Västervik hade två jättechanser inom loppet av 20 sekunder i matchminut nummer sju. Först tappade Timrå-försvaret totalt bort Victor ”26” Öhman framför mål, men han lyckades inte överlista Adam Ohre i Timrå-kassen.
Direkt därefter hade Jörgen Karterud ett friläge, men inte heller han lyckades få trissan i nät.
– Vi började bra, men sedan tappade vi lite momentum, tycker Ragnar Karlsson.
Timrås hetaste chans kom i powerplay, där JVM-stjärnan Jonathan Dahlén var ytterst nära att nicka(!) pucken förbi Jonas Fransson i VIK-buren.

Andra perioden bjöd inte på något skönlir. Spelet var böljande fram och tillbaka, utan struktur – ja rent av lite krampaktigt från båda lagen.
Bästa chansen för VIK i mittperioden hade Joacim Hedblad, som återigen gjorde en bra match, men Adam Ohre var snabb från stolpe till stolpe och kunde stöta undan pucken i sista stund.
– Vi blev lite för långa i laget och åkte mest omkring och sprätte med pucken. Nej, andra perioden var verkligen inte bra från vår sida, tycker ”Ragge”.

Hemmalaget inledde tredje perioden starkt och Jens Westin gjorde 1-0 i powerplay, sedan Mats Fröshaug åkt ut 2+2 minuter för att ha satt klubban i ansiktet på målvakten Adam Ohre. Men var det verkligen norrmannens klubba som råkade gå igenom gallret och ge blodvite under ögat? På reprisen såg det ut att vara en Timrå-spelares klubba som orsakade skadan.
– Jag såg inte riktigt situationen själv, men efteråt sa nästan alla att det var en egen spelare som råkade få upp klubban i målvaktens ansikte.
– Därför kändes det extra tungt att de gjorde mål i det powerplayet, tycker ”Ragge”.

Timrå såg länge ut att gå mot seger, men med drygt fyra minuter kvar att spela så kunde Dan Pettersson trycka in 1-1, på en målvaktsretur efter skott av Oskar Drugge.
– Skönt att få in de där enkla målen, det har vi fått lite för lite av den här säsongen.

Förlängningen slutade mållös och matchen fick avgöras på straffar. Där satte Västervik två (Mitch Wahl och Fredric Andersson) och Timrå en (Jonathan Dahlén) – och Västervik kunde därmed åka hem med två poäng i bagaget.
– Fransson (Jonas, målvakten) räddar oss idag med en fantastisk insats, avslutar VIK-tränaren.

Nästa match för VIK är på måndag borta mot Karlskoga.