Fransson tillbaka i kassen: ”Vi vill kolla hans status”

För två veckor sedan skadade sig Västerviks målvakt Jonas Fransson. I kväll är han tillbaka i kassen när VIK gästar Tingsryd. – Vi vill kolla hans status inför slutspelsserien, säger tränaren Mattias Karlin.

Västerviks målvakt Jonas Fransson är tillbaka efter ett två veckor långt skadeuppehåll.

Västerviks målvakt Jonas Fransson är tillbaka efter ett två veckor långt skadeuppehåll.

Foto:

Ishockey2017-03-03 07:03

När rutinerade Jonas Fransson sträckte baksidan på ena låret i matchen mot Vita Hästen fick en ouppvärmd Ludvig Engsund hoppa in.

Han spikade igen då. Och så har det fortsatt.
– Ludde har varit jättebra. Skönt att vare sig behöva vara nervös eller ha dåligt samvete för att man har varit borta, skrattar Jonas Fransson, som i kväll är tillbaka i målet när Västervik möter Tingsryd på bortais.
– Det är så kul att se hur bra han spelat och att han verkligen har tagit vara på chansen. Så klart sporrar det oss båda när det går bra, säger Fransson.

– Samtidigt måste man ge beröm till spelarna. Vi som målvakter får en hyfsat lätt resa när spelet och framför allt defensiven sitter så som den har gjort.
– Nu har hela grundserien spelats och det går inte att snacka bort vår tabellplacering. Vi har visat att vi är så här bra och det är inte många matcher som vi har vunnit tack vare tur, säger Fransson.

Hur långt kan det räcka, tror du?
– Ja du, med det här laget vet man aldrig. Jag vet inte vad som är realistiskt egentligen. Eller det kanske är just det orealistiska som är realistiskt, skrattar Fransson, och syftar troligtvis på att det skulle kunna bära hela vägen till SHL.
– Vi har ju ingen som helst press på oss. De enda som kanske är nervösa inför avslutningen av säsongen är väl politikerna i Västervik, som inte verkar vara så sugna på att bygga en ny ishall, skojar han.

Inför kvällens omgång, den sista i HockeyAllsvenskan, ligger Västervik trea – en plats som ger bästa möjliga förutsättningar inför slutspelsserien med tre bonuspoäng.

I VIK saknas skadade Emil Georgsson samt Mats Fröshaug. Vad gäller den senare är det dock hemlighetsfullt värre.

– Han är inte skadad men ska vila. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Mattias Karlin.
– Jag hoppas och tror att han är tillbaka på måndag, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!