Fredric Andersson hjälte när Fransson spikade igen

Det brukar vara målsnålt när Västervik och Tingsryd möts. Onsdagens match i Hockeyallsvenskan blev inget undantag. VIK vann med 1-0 i PT-hallen efter mål av Fredric Andersson. - Två bra målvakter och bra försvarsspel av båda lagen, då kan det bli fotbollssiffror, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Jonas Fransson höll nollan mot Tingsryd.

Ishockey2017-01-25 21:06
Första perioden är inte mycket att orda om. Båda lagen uppträdde slarvigt och fick inte kontroll på pucken under några längre stunder.
Västervik vann skotten med 13-6 och var det något bättre laget, men utan att på allvar testa Niklas Rubin i TAIF-målet.
Att perioden slutade 0-0 var helt i sin ordning.

I andra perioden var Tingsryd det vassare laget. Målställningen och framförallt suveräne VIK-burväktaren Jonas Fransson, med flertalet högklassiga räddningar, såg dock till att även mittperioden slutade mållös.
- Vi hade problem med att skapa bra lägen. Jag tycker Tingsryd är det bättre laget i både första och andra perioden och vi får verkligen vara nöjda som hade 0-0 så långt, säger Karlin.

Västervik inledde tredje perioden starkt. Fredric Andersson hade en puck i stolpen och VIK hade flera andra heta chanser, som Niklas Rubin räddade med en blanding av tur och skicklighet.
Men till slut skulle det välförtjänta målet komma. I powerplay. Efter en kanonad mot TAIF-målet - så skickade Fredric Andersson rappt iupp 1-0 i nättaket efter en lite turlig sargretur.
- Det förtjänade vi, vi har inte haft marginalerna med oss i de andra matcherna mot Tingsryd.
- Tredje perioden är jag nöjd med, då kom vi igång ordentligt, säger Mattias Karlin.

VIK var sedan ytterst nära 2-0, men Mitch Wahls styrning gick millimetrar utanför.
Tingsryd tog ut målvakten med en och en halv minut kvar att spela, men lyckades inte spräcka nollan den här kvällen utan Västervik vann den målsnåla matchen med matchens enda mål.
Nästa match för Västervik är hemma mot AIK på lördag.