Fredric Andersson lämnar idag: "Blev snabba ryck i går"

VIK-centern Fredric Andersson kontrakt med Örebro Hocke gäller från och med i dag och för resten av säsongen. Det betyder att han inte finns med i Västervik när laget möter Almtuna borta i kväll.

Västerviks IK:s tränare Mattias Karlin tycker så klart att förlusten av centern Fredric Andersson till SHL-laget Örebro Hockey är tung.

Västerviks IK:s tränare Mattias Karlin tycker så klart att förlusten av centern Fredric Andersson till SHL-laget Örebro Hockey är tung.

Foto:

Ishockey2017-02-01 09:53
Istället för match med VIK i Uppsala i håller Fredric Andersson på att packa trunken och ska ta sig till Karlskrona under dagen. Där spelar hans nya förening, SHL-laget örbero Hockey, match mot KHK i morgon.
– Det blev snabba puckar sent i går kväll. Visst blev det lite olyckligt i och med att Västervik har match i kväll, säger Fredric Andersson i en första kommentar strax efter förmiddagens matchvärmning.
När chansen att få lira i SHL dök upp igen behövde Andersson dock ingen längre tid på sig att fundera.
– Det känns tungt att lämna VIK, men samtidigt är det i SHL jag vill spela. Det har varit jäkligt kul att spela i Västervik. Det är en härlig förening och fantastiska killar, säger han.
Fredric Anderssons kontrakt med Örebro gäller för resten av den här säsongen.
Att Andersson lämnar VIK är självklart ett tungt slag för klubben.
– Klart att det här inte är optimalt. Fredric är en väldigt duktig spelare, som har haft en stor roll i laget, säger tränaren Mattias Karlin.
– Vår ambition är att ersätta Fredric. Det är helt enkelt bara att ge sig ut på marknaden och leta center, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!