Fredrik Andersson om tiden i VIK och klubbvalet

Fredrik Andersson lämnade VIK för SHL och Örebro i februari. Inför den stundande säsongen är centern tillbaka i näst högsta serien. Men inte i rödblått. – Det blev gulgrönt i stället, säger Andersson.

Fredrik Andersson (längst till vänster) tillhör numera Björklöven. Foto: Jonathan Åhman

Fredrik Andersson (längst till vänster) tillhör numera Björklöven. Foto: Jonathan Åhman

Foto:

Ishockey2017-09-11 17:22

Varför blev det Björklöven?
– Jag fick chansen att träffa dem i somras och sedan växte det fram ett beslut. Det känns som en bra resa att vara med på.

Med ett treårskontrakt får Andersson minst sagt slå sig till ro och kan vara med och utveckla Umeå-laget på sikt. Ett så pass långt kontrakt är inte vardagsmat i svensk hockey.

Hur kommer det sig att du skrev på för tre år, var det ett krav från dig?
– Nej, verkligen inte. Det hade jag inte en tanke på. Joakim Fagervall (tränare) skrev på ett treårskontrakt och sedan erbjöd han mig och några spelare till samma längd.

För att på något sätt säkra upp en stomme?
– Så kan det mycket väl vara. Det ger en verkligen möjlighet att påverka klubben över tid.

Hur minns du tiden i Västervik och VIK?
– Det var helt otroligt, ju. En fantastisk säsong. En månad innan jag skrev på för VIK fanns det inte ens på kartan, jag visste knappt vad Västerviks IK var. Sedan underlättar det såklart att vinna många matcher på rad som vi gjorde i början.

– Det var en familjär klubb där man tog hand om varandra på ett grymt sätt. Jag bär med mig många minnen därifrån, avslutar Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!