Friberg nöjd efter Karjalasegern: "Imponerande"

Målskytt mot Finland – samtidigt grämde sig Frölundas Max Friberg över förlusten. Han lämnar ändå "nya" Tre Kronor med positiva vibbar: –På så kort tid är det ändå imponerande att vi fått ihop spelet så pass bra, säger Friberg som har match igen redan på tisdag.

Max Friberg i kamp med Finlands Juuso Riikola i avslutningsmatchen i Karjalaturneringen.

Max Friberg i kamp med Finlands Juuso Riikola i avslutningsmatchen i Karjalaturneringen.

Foto: Vesa Moilanen

Ishockey2022-11-13 19:14

Frölundaprofilen fick speltid i Tre Kronors alla tre matcher på fyra dagar i Karjalaturneringen.

Däremellan har landslaget också haft två resdagar.

Det blir dock en kort vila för Friberg vars Frölunda spelar redan på tisdagen i Champions Hockey League då tyska Straubing väntar i Frölundaborg i första åttondelsfinalen.

– Jag har tränat hela sommaren för att orka spela matcher, så det kan man inte klaga över, säger forwarden.

Han lämnar Tre Kronor med en positiv känsla trots förlusten i slutmatchen mot Finland med 1–4.

"Positiv upplevelse"

"Nya" Tre Kronor fick ihop det snabbt och vann hela turneringen efter de inledande segrarna över Tjeckien och Schweiz.

– Det har varit en positiv upplevelse. Vi hade ett par träningsdagar i Stockholm innan det var dags för match nere i Tjeckien. På så kort tid är det ändå imponerande att vi har fått ihop spelet så pass bra, säger Friberg.

Han pricksköt snyggt kvitteringen i söndagens match i Åbohallen – men grämde sig över att han inte gick på skott utan sökte passning i numerärt underläge i början av tredje perioden i en svensk två mot en-situation.

– Backen står kvar, jag trodde han skulle gå på mig lite mer men han stannar och håller koll på (Oskar) Lang. Jag hade behövt vara mer distinkt i det läget, då kanske matchen hade slutat annorlunda, säger han.

– Det är surt att torska mot finnarna. Jag tycker vi spelar bra nog för att vinna, tillägger han.

"Tillför massor"

När han kommer hem till Frölunda är det med förre NHL-stjärnan Loui Eriksson tillbaka i laget. Enligt sportchefen Fredrik Sjöström, på plats i Åbo, är det tveksamt om Eriksson spelar redan på tisdagen, men kanske när SHL återstartar på lördag.

– Jag har träffat honom ett par gånger och det är verkligen en toppenkille, men även en väldigt bra hockeyspelare. Han kommer att tillföra massor både till omklädningsrummet och på isen, säger Friberg vars Frölunda blandat och gett i säsongsinledningen och bara ligger åtta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!