Fribergs solonummer frälste Frölunda

Max Friberg brände det första friläget. Men strax efteråt fick han revansch. Hans solonummer från mittlinjen ordnade en Frölunda-seger, 2–1, mot Luleå. –Jag var frustrerad över missen, men det släppte ganska fort, säger han.

Max Friberg jublar och grattas efter sitt 2–1-mål.

Ishockey2022-10-08 17:30

Frölunda hamnade i underläge, igen.

Men den här gången lyckades laget vända till seger, tack vare Max Fribergs soloprestation – som dessutom kom i numerärt underläge.

Matchen stod och vägde när Luleå fick chansen i powerplay i slutet av den andra perioden. Då bjöd Max Friberg på ett konstnummer.

Frölundaforwarden hade precis bränt ett liknande friläge när han snappade upp pucken i mittzonen ännu en gång.

Och den här gången var det inget snack.

Friberg fick med sig pucken in i Luleås zon med fart, snurrade bort två Luleåspelare och sedan även Joel Lassinantti i målet och lade in pucken till 2—1.

Ett väldigt vackert mål, som målskytten själv dock hade lite svårt att njuta av.

– Inte fullt ut i alla fall. Det var nog lite lättnad också, det har väl inte stämt perfekt de sista veckorna och matcherna, säger han.

– Men bara att få revansch för den där missen var skönt.

Intensiv vecka

Både Frölunda och Luleå hade en intensiv vecka bakom sig, med varsin bortamatch i CHL i tisdags och SHL-spel i torsdags.

Men det blev ändå en match i väldigt högt tempo.

Luleå tog kommandot i slutet av första perioden, efter en kontring och ett två mot ett-läge där Isac Brännström blev helt frispelad framför mål.

– Einar (Emanuelsson) lägger en fin pass och så är det bara att trycka den på mål, sade Brännström till C More.

Frölunda har därmed släppt in första målet i sju av åtta matcher den här säsongen.

En liten ljusning för Roger Rönnbergs lag var dock att det den här gången åtminstone blev ett mål i powerplay.

Det började visserligen lite krampaktigt, men i andra försöket hittade Patrik Carlsson fram till bortre stolpen med en passning som Anthony Greco bara behövde sätta klubbspetsen på för att kvittera till 1—1.

"Slarviga med pucken"

Och som om inte det var nog gjorde Frölunda i slutet av perioden dessutom mål i numerärt underläge när Max Friberg bjöd på sitt solomål.

Ett av de snyggaste målen på länge i SHL? Max Friberg är ödmjuk.

– I SHL vet jag inte. Men från min klubba i alla fall, där kan vi enas om att det var ett av de bättre, säger han.

Luleå gjorde sitt bästa för att återta kommando i den tredje perioden, men stoppades av Frölunda och storspelande Lasse Johansson i målet.

– Vi fick inte de där långa anfallen, utan var slarviga med pucken när vi kom in i anfallszon, säger assisterande Luleåtränaren Henrik Stridh.