Frölunda förlängde Oskarshamns tunga svit

Oskarshamn åkte på 16:e raka förlusten i SHL, samtidigt som Frölunda tog femte raka segern och återtog serieledningen. Göteborgarna vann med 5–2 på bortais.

Patrik Carlsson gjorde sitt tionde mål för säsongen. Arkivbild.

Ishockey2021-01-03 19:55

– Det är surt att komma ut på det nya året och ta en förlust, vi gör många bra saker i dag, säger Oskarshamns lagkapten Jonas Engström till C More.

Hemmalaget började bäst i den första perioden, men pucken ville inte in bakom Niklas Rubin i Frölundakassen. I stället kunde gästerna ta ledningen genom Jesper Sellgren i första periodens slutminut.

– Jag fick göra några roliga räddningar, så det var la gött, säger Rubin till C More om sin starka öppning på matchen.

Oskarshamn kvitterade genom Markus Modigs i andra perioden, men sedan slarvade smålänningarna i ett powerplay. Max Friberg krigade bra, slet åt sig pucken och serverade Mats Rosseli Olsen 2–1-målet.

Därefter släppte aldrig Frölunda greppet om matchen. När Patrik Carlsson satte 4–2 med drygt fyra minuter kvar av slutperioden kändes det som att matchen var punkterad.

– Första perioden är inget vi tar med oss, men vi steppar upp rejält i andra och tredje och vinner välförtjänt, säger Niklas Rubin.

Frölunda återtar serieledningen från Rögle efter femte raka segern. Oskarshamn fortsätter tappa mark efter sin fina säsongsstart och ligger kvar på elfte plats efter lagets 16:e raka förlust.