Frölunda reste sig – vände mot Brynäs

Linus Lindblom blev målskytt direkt i SHL-debuten. Men Brynäsforwardens mål räckte bara till en poäng mot Frölunda, som till slut säkrade en 3–2-seger efter förlängning. –Så här efteråt tar ju förlusten över lite, säger 19-åringen.

Mats Rosseli Olsen jublar efter sin kvittering – med knät.

Mats Rosseli Olsen jublar efter sin kvittering – med knät.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2022-12-20 21:32

Storebror Oskar spelar just nu i San Jose i NHL och även äldsta brorsan Marcus har tidigare spelat för Brynäs.

Och när Gävlelaget natten till tisdagen drabbades av ännu ett sjukdomsfall i truppen fick också lillebror Linus Lindblom fått göra A-lagsdebut – och tackade för förtroendet genom att bli målskytt redan i andra bytet.

– Egentligen är det ofattbart. Jag fattade ju först inte heller, det var väl därför jag inte gjorde någon målgest direkt, säger 19-åringen.

– Nu efteråt känns det ju helt fantastiskt, det har man ju drömt om sedan man var liten.

Knäade in kvitteringen

TT: Brynäs verkar ju höra lite till också i familjen?

– (skratt) Ja, det är hockey som gäller i vår familj. Man har väl ingen press från familjen, men man sätter den på sig själv att bli så bra som möjligt, säger han.

Lindbloms mål innebar 1–0 för Brynäs, som är i viss poängnöd efter en motig höst. Till slut blev Frölunda dock ändå för svårt, tack vare en kavalkad av slumpartade mål.

Frölunda gjorde tio mål på Brynäs i säsongens första två möten (5–3 respektive 5–2), men fick kämpa desto mer på tisdagskvällen – trots att Brynäs drabbades av manfall lagom till bortamatchen.

Det var knappt en och en halv minut kvar av förlängningen när Jere Innala efter en rad försök under matchen slutligen hittade målet – via väldigt mycket hjälp av en Brynäsklubba – och fullbordade Frölundas upphämtning inför hemmapubliken.

"Måste bli bättre"

Dessförinnan hade Anders Grönlund gjort 1–1 samtidigt som han höll på att ramla och Mats Rosseli Olsen gjort 2–2 med knät.

– Det är lite det som gör att vi har en chans att vinna den här matchen. Spelmässigt är vi inte riktigt bra i dag, då gäller det att hitta ett annat sätt att vinna, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Det är något som även Brynäs akut behöver komma underfund med, konstaterar tränaren Mikko Manner besviket efteråt.

– Det är hårt att förlora hela tiden. Besvikelsen är stor, det räcker inte att kämpa, kämpa, kämpa. Man ska hitta vägen att vinna när det gäller, säger han.

– Resultaten måste bli bättre, det måste vi hitta ganska snabbt efter jul.

Linus Lindblom blev målskytt direkt i SHL-debuten.
Linus Lindblom blev målskytt direkt i SHL-debuten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!