Frölunda vann streckkampen mot Leksand

Frölunda höll undan mot Leksand, i kampen om en slutspelsplats i SHL-ishockey, och vann med 4–0. –Det känns fantastiskt bra, säger Frölunda-målvakten Lars Johansson.

Frölundamålvakten Lars Johansson höll nollan mot Leksand. Arkivbild.

Ishockey2023-03-04 17:55

Inför lördagseftermiddagens match i Leksand skiljde bara en poäng. Men med två omgångar kvar att spela av grundserien skiljer nu fyra. Frölunda är på rätt sida slutspelsstrecket på femte plats och Leksand nedanför strecket på åttonde.

– Det var en jätteviktig match då vi försökte vända trenden med vårt dåliga spel, så det känns fantastiskt bra, säger Frölunda-målvakten Lars Johansson till C More.

– Vi har haft en ruskigt tung period, spelat dåligt, det har studsat emot. Att göra en bra bortamatch var precis det vi ville. Det ger självförtroende inför de sista matcherna.

Johansson höll helt tätt bakåt, och räddade 26 skott.

Frölunda tog ledningen i den 17:e minuten i första perioden, Nicklas Lasu nätade. Sedan dröjde det ända till den 13:e minuten i sista perioden innan det blev mål igen. Då var det Loui Eriksson som gjorde mål i numerärt överläge.

Med 3.47 minuter kvar av matchen, och tom Leksandsbur, slarvade leksingarna och Jere IInnala kunde ta pucken och sätta 3–0. Joel Lundqvist fyllde på 19 sekunder senare med 4–0. Det var hans elfte mål för säsongen och hans 198:e i SHL. Lundqvist är nu bara två fullträffar från milstolpen 200.

Malmö vann mot Linköping med 4–3 efter förlängning. Men det räcker inte för tabelljumbon som nu definitivt är klart för kvalspel för att hänga kvar i högsta serien.

Oskarshamn befäste sin kvartsfinalplats tack vare 4–3 hemma mot Timrå. Lukas Pilö avgjorde med sex minuter kvar sedan Timrå hämtat in 1–3 till 3–3.

Luleå är allt närmare spel i åttondelsfinal tack vare poängen hemma mot Örebro. Gästerna, fyra i tabellen, vann med 2–1 efter förlängning.