Frustration efter derbyförlusten

Fullständig kontroll i 40 minuter. Men slarv och misstag gjorde att Vimmerby föll i derbyt borta mot Tranås. - Det handlar om att man inte är nöjd med att göra det enkla, säger tränaren Jeff Hällegard efter strafförlusten (3-4).

Foto:

Ishockey2016-10-22 16:34

I två perioder gjorde Vimmerby en stark bortamatch mot Tranås och ledde med 2-1 efter mål av Jakob Karlsson och Hampus Harlestam.
- Vi var ruskigt bra i två perioder. Vi gör allt som vi har pratat om i två perioder, alltså prickfritt. De har ingenting i princip, säger Vimmerbys tränare Jeff Hällegard.

Men i den avslutande perioden fick Vimmerby stora problem. Tranås kvitterade 45 sekunder in i perioden men Vimmerby återtog ledningen i powerplay genom Dennis Fröland.
Viktor Lennartsson sköt sedan matchen till förlängning med sitt 3-3-mål.
- I tredje perioden började vi tappa puckar i mittzon, det gjorde vi inte en gång på 40 minuter. Man blir förbannad. Varför kan vi inte hålla matchbilden som vi håller i 40 minuter och göra det i 60 minuter?, säger Jeff Hällegard och fortsätter:
- Det handlar om att man inte är nöjd med att göra det enkla. Det stör jag att vi åker härifrån med en torsk när vi är så mycket bättre i två perioder. Sjukt irriterande. Vi måste lära oss, det går inte att frångå en matchplan när det är så tajt.

17-årige Edvin Karlsson, som gjorde sin andra match med a-laget, avgjorde straffläggningen sedan han tappat pucken och räddat upp situationen.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!