Fyra poäng av Karlsson – tvåa i poängligan

Backstjärnan Erik Karlsson stod för ett mål och tre assist i San Joses förlustmatch mot Detroit, 4–7. Den svenske stjärnbackens poängexplosion lyfte honom till delad andraplats i NHL:s poängliga. –Jag har hittat lite feeling igen och är glad i livet, säger San Jose-backen till Aftonbladet.

Erik Karlsson. Arkivbild.

Erik Karlsson. Arkivbild.

Foto: Darren Yamashita/AP/TT

Ishockey2022-11-18 10:34

Den 32-årige backstjärnan, som haft stora skadeproblem, spelar sin bästa ishockey på flera år.

På 19 matcher i höst står han på 28 poäng, elva mål och 17 assist, och har redan gjort fler mål än förra säsongens tio på 50 matcher. Snart är han också förbi förra säsongens poängtotal, 35.

– Alla utgick ju från att jag var död, så det är skönt att visa att jag faktiskt lever. Jag minns att man brukade komma in i sin ”prime” när man var 32 år, jag vet inte hur det blivit, säger Karlsson, som vunnit Norris Trophy som bäste back i NHL två gånger.

Karlsson gick upp på delad andra plats i NHL:s poängliga tillsammans med Leon Draisaitl.

Den ende som gjort fler poäng än Erik Karlsson hittills är Edmontons superstjärna Connor McDavid som står på 32 poäng (15+17).

Det har redan uppstått trejdrykten då klubbar som utmanar om Stanley Cup skulle vässas ytterligare med en superhet Karlsson i laget.

– Det där tänker jag inte alls på. Det är inget jag kan kontrollera i alla fall. Jag bara kör på, sedan får vi se, säger han till Aftonbladet.

Karlssons mål betydde 4–4 mot Detroit, men sedan flög Red Wings ifrån och gjorde tre raka mål. San Jose, som hade tre raka segrar, har efter ordinarie tid bara vunnit en av sina tio första hemmamatcher, vilket gör Sharks till NHL:s näst sämsta hemmalag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!