Fyra punkter från Vimmerbys match mot Troja

Vimmerby bjöd Troja stenhårt motstånd och var nära poäng. Här är fyra punkter från matchen.

Jakob Karlssons Vimmerby Hockey var nära att ta poäng borta mot Troja.

Jakob Karlssons Vimmerby Hockey var nära att ta poäng borta mot Troja.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-10-06 10:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

1) NEJ, NEJ, NEJ...

Vimmerby Hockey var på väg mot en skräll borta mot Troja. Laget kämpade förtvivlat och stenhårt för att ta matchen till förlängning. VH hade 2–2 när matchklockan tickat förbi 58.35. Då klev Axel Lindström in i handlingen på allvar. I högerposition fick han driva pucken och med ett snärtigt skott letade sig pucken in i bortre krysset. Riktigt snyggt visserligen, men för Vimmerby kom målet som en kalldusch. Istället för en skön hemresa, blev det en tung tripp hem till Vimmerby. 

2) SLITET

Spelmässigt fanns det en hel del att önska från Vimmerby. Laget hade svårt att skapa heta målchanser i spel fem mot fem. Men laget ska verkligen ta med sig offerviljan, slitet och det uppoffrande spelet för varandra. 

3) SKRÄLLARNA

Vimmerby Hockey gav Troja en strid in på mållinjen – och var nära en skräll. Det fanns andra "underdogs" som lyckades fullt ut i den här omgången. Tyringe bjöd på en riktig smällkaramell då seriefavoriten Nybro besegrades med 2–1. Samma Tyringe som kammade noll i premiären borta mot VH i söndags. Mörrum vann också skrällbetonat mot tippade topplaget Kalmar. Detta efter straffavgörande. 

4) ARENAN

Jo, punkten måste med. Som alltid är det ett nöje att komma till Ljungby Arena. Här kan vi snacka om riktig hockeyarena. Bra ljus, högt i tak, fint och fräscht och bra faciliteter. Och så har de den här snygga, stora, mäktiga jumbotronen som pricken över i:et. Enda minuset var att med bara 1 200 åskådare på plats kändes arenan lite halvtom.