Fyra VH-killar i TV-pucken

Sista gallringen är gjord. Fyra Vimmerbykillar är uttagna till TV-pucken i september. Så många har aldrig varit med tidigare. Tobias Jonsson, Oskar Carlsson, Patrik Bengtsson och Andreas Rundgren. Där har ni killarna från Vimmerby som ska representera Småland i TV-pucken i september.

Andreas Rundgren, Patrik Bengtsson, Tobias Jonsson och Oskar Carlsson ska alla vara med i TV-pucken för Småland. Gruppspelet avgörs på Gotland 7-9 september.

Andreas Rundgren, Patrik Bengtsson, Tobias Jonsson och Oskar Carlsson ska alla vara med i TV-pucken för Småland. Gruppspelet avgörs på Gotland 7-9 september.

Foto:

Ishockey2007-08-14 06:09

- Det ska bli jättekul, säger Tobias Jonsson, som fått hedersuppdraget som kapten i Småland.
Om Småland vinner TV-pucken blir det alltså han som får lyfta bucklan först av alla.
När vår tidning pratar med honom är han precis på väg till Jönköping, där han ska börja hockeygymnasiet och spela för HV 71.
De andra tre killarna ska också gå hockeygymnasium och spela i andra klubbar. Bengtsson i Linköping, Carlsson och Rundgren i Tingsryd.

Höga förväntningar
Nyligen gjordes den sista gallringen inför TV-pucken, i ett sex dagar långt träningsläger i just Tingsryd. Och alla Vimmerbykillarna kom alltså med.
- Det är hedrande att få fram så många spelare från klubben, säger Jan-Erik Modigs, som var med i Tingsryd.
Sedan i somras är han ordförande i spelarutbildningskommitten och ansvarar för alla teamledare i Småland. Han följer varje årskull under de tre år som förberedelserna pågår inför TV-pucken.
- Det är spännande och mycket roligt att få ett sånt här fint uppdrag, säger Modigs.
Vad kan man ha för förväntningar på årets Smålandslag?
- Höga. Det är ett bra lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!