GALEN MATCH NÄR VÄSTERVIK TOG TRE GRYMT VIKTIGA POÄNG

Visst, offensivt gjorde Västervik det stundtals jättebra. Men klubben får nog ändå bemöda sig med att skicka en blomsterkvast till Trojas försvarare som tack för hjälpen att vända 3-4 till 6-4 i slutet av den andra och början av den tredje perioden. Matchen slutade 6-5 och i och med de tre poängen har serieledande Västervik nu skaffat sig ett glimrande läge inför den allsvenska Kvalseriens sista fyra omgångar.

Oskar Drugge svarade för en riktigt stark insats när hans Västervik tog tre superviktiga poäng borta mot Troja-Ljungby i den allsvenska kvalserien.

Ishockey2018-04-04 21:13

Säsongens mest underhållande match?
Ja, kanske.
Men förmodligen samtidigt de båda tränarnas absoluta mardrömsmatch.
För här vände det och vred på sig så att vi som såg på blev åksjuka.

Troja och Västervik brukar ju bjuda föreställningar som på ett eller annat sätt är spektakulära. Men det vi bjöds på under onsdagskvällen var något utöver det vanliga. Åtminstone under de två första perioderna.
Kvalseriens serieledare Västervik inledde med att hamna i underläge två gånger om under matchens första fem minuter. Man redda ut det utan större problem och gjorde sedan 1-0 bara minuter senare sedan Patrik Blomberg lyckades få in pucken.

Strax därefter var det dags för den första vändningen i den här matchen – men långt ifrån den sista. 1-1 kom efter 10:29. 2-1 till Troja kom endast 14 sekunder senare – båda målen sedan hemmaspelare tilläts komma fria mot Jonas Fransson i VIK-kassen.
Västervik lyckades dock få en den brutalt viktiga kvitteringen med bara tre sekunder kvar av perioden. I numerärt överläge la Oskar Drugge pucken mot mål och Joacim Hedblad rakade in returen.

Om den första perioden var händelserik, så var den ändå bara en uselt tillagad och illasmakande förrätt jämfört med den andra periodens delikata huvudrätt.
Delikat ur publikens perspektiv, alltså. Tränarna Svensson och Karlin såg däremot ut att lida.
Västerviks Oskars Drugge gjorde stensäkert 3-2 på straff efter åtta minuter, sedan en helt fri Alexander Viklund hade hakats upp.

Men återigen chockade Troja med två snabba mål (40 sekunder mellan de båda), och mindre än en och en halv minut efter Västerviks 3-2-mål ledde hemmalaget hastigt och lustigt med 4-3.
Men med tanke på hur den här matchen såg ut var det ingen i Ljungby Arena som var förvånad över att Västervik ledde med 5-4 strax därefter. Alexander Viklund och Jörgen Karterud utnyttjade ett bedrövligt försvarsspel från Troja.

Med sju minuter kvar av matchen fick Troja chansen att spela fem mot tre i över en minut. Och man tog chansen.
5-6 kom efter 14:15 och då återstod fortfarande en dryg minut av spel fem mot fyra för hemmalaget, men VIK stod emot trycket.
Det gjorde man också under slutminuterna då Troja tog ut målvakten och kunde bärga tre makalöst viktiga poäng.

Fyra omgångar återstår av den allsvenska Kvalserien. Västervik toppar på 13 poäng före Västerås 11 och Borlänge samt Huddinge på 9. De två första lagen spelar i HockeyAllsvenskan kommande säsong.
För Troja och Piteå på sex poäng vardera, ser det tufft ut.